Kataib Hizbullah : IKB'de Varlık Gösteren Siyonistler Araştırılmalı

Kataib Hizbullah : IKB'de Varlık Gösteren Siyonistler Araştırılmalı

Irak'taki Kataib Hizbullah'tan İran'ın operasyonuna ilişkin açıklama

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Kata'ib Hizbullah Irak, İran operasyonunun çatışmanın başka bir aşamasını müjdelediğini söylüyor. Harakat al-Nujaba Genel Sekreteri Şeyh Ekrem el Kaabi, Mossad'ın Irak Kürdistanı'ndaki varlığını araştırmak için bir komite kurulması çağrısını memnuniyetle karşıladı.

Kata'ib Hizbullah Irak yaptığı açıklamada, "İran'ın Siyonist varlığın gelişmiş bir üssünü bombalaması, farklı türden bir çatışmanın bir aşamasını müjdeliyor" dedi.

Açıklamada, "Operasyon, haftalar önce Irak'tan İran'ın içine gerçekleştirilen Siyonist bombalı saldırıya yanıt olarak geldi" denilerek, yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması çağrısını yineledi.

El-Nujaba Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Ekrem El Kaabi ise, "Bombalama, tanınmış bir ailenin kollarında bulunan Siyonistlerin inlerini hedef aldı" dedi.

Bu aile, Irak'ı zayıflatmak ve parçalamak için düşmanlarını barındırıyor" dedi. Barzani ailesinin Siyonist Mossad'a bağlı grupları barındırması, herhangi bir partiye onları hedef alma hakkı veriyor" dedi.

El Kaabi, Mossad'ın Irak Kürdistanı'ndaki varlığını araştırmak için bir komite kurulması çağrısını memnuniyetle karşılayarak, "Komite bir yandan Irak'ın Erbil rejimi üzerindeki egemenliğini pekiştirmek ve isyanına son vermek için olmalı" dedi.

Konu açık olmasına rağmen bazılarının Erbil'de İsraillilerin varlığından haberdar olmadığını iddia etmesi bizi şaşırttı" dedi.

"IŞİD'e ve İsrail Mossad'ına karşı bizimle birlikte duran eller kutsanmıştır ve ondan ölüler olduğu teyit edilmiştir" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Dün İran Devrim Muhafızları , Erbil'de " Siyonist komploların stratejik bir merkezinin füzelerle bombalandığını " açıklarken, güvenilir kaynaklar Al-Mayadeen'e Erbil'de bombalanan İsrail istihbarat karargahının terör örgütüne yönelik istihbarat ve saldırgan bir operasyondan sorumlu olduğunu doğruladı.