Kasım Suleymani Ermenistan'la Savaştı mı ?

Kasım Suleymani Ermenistan'la Savaştı mı ?

İranlı Komutan ezber bozdu: Karabağ’ın işgalinde Ermenilere karşı savaştık, Kasım Süleymani de bu işin içindeydi; Aliyev de bunları biliyor

Ermenistan’ın Karabağ’ı işgaline karşı Azerilere yardım eden İranlı güçlerin komutanı General Seyyid Hüccet Kebir, Kudüs TV’deki Azerbaycan programında önemli açıklamalarda bulundu.

1994’te 150 Kudüs Gücü komutanının Azerbaycan’a gittiğini belirten Kebir, İran’ın Azerbaycan’a askeri desteğini Haydar Aliyev’in talep ettiğini söyledi.

Azeri askerleri eğittiklerini, Haydar Aliyev’in de bu eğitimlerden bazılarını izlemek üzere geldiğini aktaran Kebir, ‘Bu eğitimin fotoğraflarını İlham Aliyev’e de gösterdim’ dedi.

Kasım Süleymani’nin Kudüs Gücü’nün başına tam da o süreçte geçtiğini ve Azerbaycan’a destek için talimatlar verdiğini dile getiren Kebir, ‘Aynı zamanda Devrim Muhafızları’nın ve halktan gönüllülerin Azerbaycan’da savaşması için seferberlik başlatmıştı’ ifadelerini kullandı.

Kebir, o yıllarda da İran'ın Ermenistan'a yardım ettiği yalanının öne sürüldüğünü ve bununla İran-Azerbaycan yakınlaşmasının engellenmeye çalışıldığını kaydederek 'Bugün de yardım talep edilirse İran olarak yardıma, savaşmaya hazırız' diye konuştu.

Programda Kebir'in Azerbaycan Devleti'nden aldığı savaş nişanesi de gösterildi.

islamianaliz