Kahire'de Siyonist Elçilik 4 Yıl Aradan Sonra Yeniden Açıldı

Kahire'de Siyonist Elçilik 4 Yıl Aradan Sonra Yeniden Açıldı

İşgal rejiminin Mısır'ın başkenti Kahire'deki büyükelçiliği 4 yıl kapalı kaldıktan sonra dün (9 Eylül Çarşamba) yeniden açıldı. Törene işgal rejimi Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold başkanlığında bir heyet ile Mısırlı yetkililer katıldı.

Yediot Ahranot gazetesinin bildirdiğine göre, elçiliğin açılış töreninde konuşan Dore Gold, "Başbakan Benyamin Netanyahu ve Başkan Abdülfettah Sisi yönetiminde tehditleri yok etmeyi başardık ve Ortadoğu'da istikrarı ve gelişmeyi sağlamak için birlikte çalışıyoruz" ifadelerini kullandığını söyledi.
 Mısır'ın daima bölgedeki en büyük ve en önemli ülke olmaya devam edeceğini söyleyen Gold, bu nedenle Mısır'a "Ummu'd-Dünya" (Dünyanın Anası) denilmesine şaşırmamak gerektiğini belirtti.
 Mısır'ın başkenti Kahire'deki işgal rejimi büyükelçiliği 9 Eylül 2011 tarihinde Mısır'da işgal rejimi büyükelçiliğinin olmasını istemeyen göstericilerin elçilik binasına düzenlediği saldırının ardından kapatılmıştı.
 Mısır'ın işgal rejimine atadığı yeni büyükelçi Hazım Hayrat'ın da önümüzdeki günlerde işgal rejimine giderek görevine başlaması bekleniyor.
 Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi