Kafkasya'dan Son Gelişmeler

Kafkasya'dan Son Gelişmeler

Kafkasya Emirliği Emiri Dokka Ebu Osman'ın hayatta ve iyi olduğunu bildirdi. O ne yaralı ne de 28.Mart günü İnguşetya Sunja bölgesinde değildi...

Kafkasya Emirliği Komuta merkezi haber kaynakları, Kafkasya Emirliği Emiri Dokka Ebu Osman'ın hayatta ve iyi olduğunu bildirdi. O ne yaralı ne de 28.Mart günü İnguşetya Sunja bölgesinde kuklaların kara ve hava desteği ile bombaladıkları Mücahid üssünde değildi ve etkilenmedi. Mücahidlerin Emiri tamamen farklı bir yerdeydi ve orada bombalama yoktu çünkü.

Ayrıca haber kaynağından Riyadus Saliheen (Şehidler Taburu) Amiri Khamzat'ın şehadeti ile ilgili haberlerin doğruluğunu Emir Dokka Ebu Osman'ın onaylamadığı ve bazı işgal kaynaklarının ısrarla eşi olduğunu öne sürdükleri Mücahid üssünde şehid (insh'Allah) olan kadının kendisi ile hiç bir bağlantısının bulunmadığı bildirildi.

Bu nedenle Kafkasya Emirliği Mücahidlerinin Emiri Abu Usman sadece Amir Abu Supyan'ın şehid (insh'Allah) olduğunu doğruladı.

Bu arada Kafkasya Emirliği haber kaynağına İnguşetya Sunja bölgesinde meydana gelen Mücahid üssünün bombalanması ile ilgili yeni bilgiler geldi. Nazran'dan Mücahidlere yakın bir kaynak, güncellenen son verilere göre, şehid (insh'Allah) olan Mücahidler ile ilgili yerel morgda 10 kişinin vücud organlarının bulunduğunu bildirdi.

Bu arada Rus gizli servisinin FSB medya kaynakları Mücahidlerin Emiri Dokku Umarov'un vücud organlarının morgda olduğuna dair yutturmaca haberler yaydığını bir kez daha belirtelim.

Pazar günü (bugün 3.Nisan) bazı Rus medyası yayınlarında FSB işgalcilerinin denetiminde ve onların ağzı ile Güney Rusya Rostov'da en iyi DNA laboratuvarında analiz uzmanları tarafından Emir Umarov Dokka'nın vücud kalıntılarının arandığı raporlar diyerek senaryo yayınlar yaptıkları bilinmekte.

Onlar bilerek ve kendi medya ratinglerinin ticari yönüyle okunma ve gündemde kalma hesapları ile bombalanan Mücahid üssünde ellerinde ceset torpaları ve toplanan yanmış insan eti ve bayrak parçaları ile fotoğraflar hazırlayıp günlerdir orada olanları magazinleştirmekteler.

Bilinen gerçek ise «Kafkasya Emirliği Mücahidlerinin Emiri Dokka Ebu Osman'ın hayatta ve canlı olduğu» dur.

Mücahidlerin Emiri Dokku Abu Usman'ın hayatta olduğunu öğrenen FSB çetesi yeni senaryolar üretiyor


Kafkasya Emirliği Mücahidleri komuta merkezinden Emir Dokka Ebu Osman'ın yaşadığının açıklanması ve Kafirlerin günlerdir yandaş medya kaynaklarından İnguşetya'nın Üst Alkun köyü yakınlarında Mücahid kampında bombalı saldırıda öldürüldü yalanının boş çıkmasından sonra Rus işgalcileri şimdi yeni bir kara propaganda masalı başlattı.

İşgalcilerin yeni versiyon masalına göre,Moskova Domodedovo havaalanın «intihar bombacısı Yevloyev» kafirlerin bombaladığı bu Mücahid kampında eğitildi.

KGB-FSB çetesinin haber kaynağı «LifeNews» medya, FSB çetesinin subaylarına atıfla verdiği haberde «intihar bombacısı»nın 2,5 ay kadar bu kampta eğitildiği masalını anlattı. Ve onun yeni versiyon senaryosuna göre, «Emir Dokka Ebu Osman, Emir Khamzat ve Magomed Yevloyev (Şehit, İnşaAllah) internette yayınlanan bir video kaydında birer kısa bir açıklama yaptıklarına yer verdi.

FSB çetesi kara propagandacılarının uydurma yeni versiyonu ve sanatsal kurgu karışımıyla süslenmiş masaldan bir alıntı:

«Küçük bir İnguş köylüsü, 23 yaşındaki sıradan bir genci bir intihar bombacısına dönüştürmek, yer altının toplayıcıları için yaklaşık 2,5 aylık bir zaman aldı.


Köydeki evinden Eylül 2010'da ayrılıp militanlara katılan Yevloyev, başlangıçta teröristler tarafından ciddiye alınmadı. Bununla birlikte, tecrübeli savaş ağalarından biri olan Aslan Byuturkayev, dikkatini bu gence çevirdi.


Sonra tam bir kontrolün ardından YEvloyev, Sunja Bölgesi'ndeki üsse gönderildi. Bu, kendisini Moskova'daki Domodoyevo Havaalanı'nda, uluslar arası uçuş salonuna göndermeden evvel, genç bir adamın fiziksel ve psikolojik eğitiminin yapıldığı yerdi.»



Shami lOnline