Kafkasya'da Çatışma

Kafkasya'da Çatışma

Çeçenya, Rus kukla Kadirov «Emir Muhannad'in şehid edildiğini» duyurdu...

İşgal medya kaynakları Çeçenya Serzhen-Yurt civarındaki meydana gelen silahlı çatışmada Arap gönüllü Mücahid «Emir Muhammed'in şehid edildiğini» duyurdu. Rusya'nın kuklabaşı Kadirov yönetiminin iddiasına göre, Avturı ve Serzhen-Yurt köyü sınırlarında Mücahidler ile kukla yönetim polis çeteleri arasında silahlı bir çatışma meydana geldi ve 2 Mücahid şehid edildi.

Kafkasya Emirliği haber kaynakları, yerel sakinlerin bildirdiğine göre, «Dün (21.Nisan.Perşembe) mürted lider Kadirov polis çetesinin 3 zırhlı Ural askeri araç ile Çeçenya Vilayeti, Avturı köyü civarındaki ormanlık alana, girdiğini ve silah sesleri duyulduğunu» bildirdiler.

Bu arada Çeçenya mürtedlerinin lideri Kadirov'un bir açıklamasına göre, «Arap gönüllü Mücahid Emir Muhanned'in öldürüldüğü onu tanıyanlar tarafından tespit edildi» Ancak işgal kuvvetleri henüz bu iddialarını kanıtlayan deliller ortaya koymadılar.

Diğer taraftan Kafkasya Emirliği Mücahid Komuta Merkezi henüz «Emir Muhanned'in şehid edildiği» hakkındaki iddiaları teyid etmedi.

Gelişmeler oldukça bilgi vermeye devam edeceğiz...

ShamilOnline.org