Kadirov'un 'Emir Dokko' Endişesi

Kadirov'un 'Emir Dokko' Endişesi

Rusyanın Çeçenya kuklası yerel mürted Kadirovsky Ramzan, Kafkasya Emirliği, Emiri Abu Usman Dokku Umarov’un (Allah o’na uzun ömür versin) hayatta olmasından son derece rahatsız ve endişeli.

Yerel mürtedlerin lideri Kadirov Ramzan, yandaş Rusya medyasına, «Dokko Umarov hayatta olduğuna dair bir kanıt yoktur» dedi.

İşgal kuvvetleri ve yerel kukla askeri birliklerin bölgede Mücahid kamplarına yapılan kara ve hava saldırıları sonrası «Umarov'un hayatta olduğunu gösteren ciddi işaretler olduğu yönünde» kendine soru yönelten gazetecilere, Kukla başı «o konuşmaları ciddiye almamak gerekir, ses kaydı sahte olabilir, tartışmak gerekir» yorumunu yaptı.

Bu arada önemle hatırlatalım, Mücahid haber kaynaklarından edinilen bazı verilere göre, «Emir Dokka Abu Usman birkaç gün önce, Kafkasya Emirliği Mücahid grup komutanları ile operasyonel bir toplantı gerçekleştirdi. Ancak toplantının yeri belirtilmedi.»

Bu toplantıda, geçtiğimiz 28.Mart'ta İşgal kuvvetleri ve yerel kukla askeri birliklerin kara ve hava saldırısına maruz kalan, Yukarı Alkun Mücahid kampında şehid (insh'Allah) olan Amir Abu Supyan dan sonra Tevzenkala Sektörü Mücahid komutanı, Amir Ilman ( Ilman Estamirov )'un şehid (insh'Allah) olduğu resmi onay aldı.

shamilonline.org