Kadirov: Ukrayna Savaşı Yakında Bitecek

Kadirov: Ukrayna Savaşı Yakında Bitecek

Ramzan Kadirov: Ukrayna'daki savaş birkaç ay içinde bitecek

Çeçenya'nın Rus kuklası lideri Ramzan Kadırov, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın muhtemelen 2024 baharı veya yazında sona ereceğini öngördü çünkü "Kiev'in gerekli tüm kaynakları tüketeceğine" inanıyor.

Çeçen askerler Ukrayna ile yapılan savaşta önemli bir rol oynadı ve Çeçenya'nın lideri cephe hattındaki ilerlemeye büyük önem veriyor. İnsan gücü, silah ve para sıkıntısının en geç Haziran veya Temmuz ayına kadar Kiev'in askeri yeteneklerini tamamen felce uğratacağını öngörüyor.

Ramzan Kadırov Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da Gazze'ye amansızca saldıran Siyonist rejim gibi hareket etmek isteseydi savaşı üç ay içinde bitireceğini söyledi.

Çeçen bölgesi başkanı, "Devlet Başkanı Vladimir Putin bize altyapıyı ve şehirleri mümkün olduğunca sağlam tutmamızı emretti, aksi takdirde Kiev'i alırdık" dedi. Sadece yedi kilometre uzaktaydık. Ancak cumhurbaşkanının Ukrayna'yı bir ülke olarak yok etmekle ilgilenmiyor.

Savaşın ilk aşamasında Rus kuvvetleri Ukrayna'nın başkentine yaklaştı. Ancak Rusya Savunma Bakanlığı, Mart 2022'de İstanbul'da Türk aracılı barış görüşmelerinde ilerleme kaydedilmesi ve delegasyonların ateşkes taslağını imzalamasının ardından askerlerini geri çekeceğini duyurdu.

Ancak daha sonra Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Bucha'da savaş suçlarına ilişkin iddia edilen kanıtların bulunması nedeniyle bunun artık mümkün olmadığını iddia ederek görüşmeleri iptal etti. Moskova bu suçlamaları reddetti ve Kiev'in iddialarını savaşı sürdürmek için bahane olarak nitelendirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı