Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

İyi ki varsın CHP!

Veya ah CHP vah CHP! Bilmem hiç ümid edilebilir mi, düzelir mi"hayır, aslında benim derdim de değil"ne CHP"ye oy vermişliğim var ne yakınından, sağından, solundan geçmişliğim, potansiyel seçmen de değilim, olamam da, Allah şaşırtmasın tabii"ama düştüğü haller insanın içini acıtacak acılıkta" İnsanın, kendi seçmeni gözünde düştüğü duruma üzülesi geliyor, ama diyeceksiniz ki CHP kendini bu hale düşürmekten utanmıyor da bize ne, o da doğru tabii"ama bir parti bu kadar ikileme mi düşer, bu kadar mı bir ülkenin gerçekliğinden uzak olur, bu denli mi "halk"ın partisiyim der de halk"tan uzak olur" Olurmuş meğer"

CHP"li Rıza Türmen kamuda başörtüsüne onay vermiş. Anayasa komisyonu çerçevesinde yapılan çalışmalarda kamuda başörtüsünün serbest bırakılmasıyla ilgili değişiklik mutabakatla kabul edilmiş. Hayret! Rıza Türmen başörtüsü düşmanlığı ile tezahür etmiş Türkiye"nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi"ne yolladığı yargıçtı.

Benim AİHM"de açtığım davada da aleyhime oy kullandı. Türmen"in AİHM"de açılan diğer başörtüsü davalarında da kullandığı oy ortada! Ama şimdi bir hızlı "dönüş" ile özgürlükçü oluvermiş"şimdi hangi Türmen"e inanalım...hangisi samimi...

neyse CHP"ye oy vermeyeceğime göre derdi de bana düşmedi, CHP"li "kadınlar" düşünsün" İlgili komisyonun diğer CHP"li üyesi Süheyl Batum ise, komisyon ilgili kanun maddesini görüştüğünde oturuma katılmamış. Gelişme haber sitelerine girer girmez, ekranlarda arzı endam ederek Türmen"in yaptığının yanlışlığına dikkat çekmiş. "Olmaz böyle şey, sehven olmuştur" derken Süheyl Batum aslında "biz başörtüsüne düşmanız, unuttunuz mu" diye milletimize de hatırlatıyor.

"Yıllarca Türkiye kadınının çarşafıyla uğraştık, Şallı Bacı bizim dönemimiz de İstiklal Mahkemesi"nde yargılandı da sonra da ipe gönderildi, unuttunuz mu" diye soruyor adeta. "Biz ki bu ülkede hep yasakçılıktan yana olduk, şimdi kamuda başörtüsü maşörtüsü o da ne?" dercesine değişime uğramış Türmen"e tepki gösteriyor ve kesip atıyor "olmaz böyle şey, sehven olmuştur" arkadaşımız fark etmeden bir hata yapmıştır der gibi...

Haftanın ikinci CHP skandalı Nur Serter ekibinden geliyor" Bir ülke ki, bir parti ki bugün, hâlâ ikna odalarının hesabını sormaktan aciz, o ülkede hiçbir şeye şaşırmamak lazım aslında"ama yine de insanız hayret etmeden duramıyoruz bir türlü"

CHP içindeki bu ulusalcı ekibimiz, Kürt meselesi çerçevesinde başlatılan çözüm sürecine karşı çıkıyormuş" "Bizim neyimize çözüm mözüm" demeye getirmişler. Aslında doğru da demişler"sizin neyinize çözüm" CHP dediğin benim bildiğim gördüğüm, nerede iyi, hayırlı, güzel bir iş var, ona, destek olmak şöyle dursun, ancak köstek olur. CHP! devam! Hiçbir yere bakmadan, sapmadan devam! İyi ki varsın! Sen varken AK Parti"nin sırtı yere gelmez!

yeniakit

Bu yazı toplam 1373 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar