İtalya  İsrail'den Casus Uçağı Satın  Aldı

İtalya İsrail'den Casus Uçağı Satın Aldı

İtalya, İsrail'den casus uçak satın aldı

Bir İsrail gazetesi, yayınlanmış bir dizi belgeye atıfta bulunarak, bu rejimin havacılık endüstrisinin, bu şirketle casus ve erken uyarı uçakları ve bunlarla ilgili hizmetlerin satın alınması için 550 milyon dolarlık İtalyan anlaşmasını saklamaya çalıştığını bildirdi.

Isna'ya göre, Haaretz gazetesi "İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii"nin İtalya ile iki erken uyarı casus uçağının satışı ve İtalyan Hava Kuvvetleri'ne yer desteği ve lojistik hizmetleri için yaklaşık 550 milyon dolar değerinde sözleşme imzaladığını yazdı. Bu işlemlerin detayları, Savunma Bakanlığı ve İtalyan Parlamentosu'nun bir dizi kamuya açık belgesinde mevcut ve bu şekilde, bu işlemin açıklanmasıyla birlikte İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketi'nin İtalya'ya sattığı uçak sayısı dörde ulaştı.

Bu yılın Temmuz ayında, İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii, "Avrupa NATO üyesi bir ülkeye özel görev uçaklarının satışı" olarak adlandırdığı şey için 200 milyon dolardan fazla değerindeki bir sözleşmeyi iptal ettiğini açıkladı, ancak ülkenin adını açıklamadı.

Haaretz, İsrail havacılık endüstrisinin hala "müşterilerinin kimliğini açıklamayı" reddetmesine rağmen, bu yayın tarafından yapılan bir soruşturmanın, sözleşmenin diğer tarafının İtalya olduğunu, İtalyan Hava Kuvvetleri'nin de bir başka büyük sözleşmede olduğunu ortaya çıkardığını yazdı. 2020 yılında Siyonist Havacılık ve Uzay Sanayii'nin bir müşterisi olduğunu duyurdu.

İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii'nin bir yan kuruluşu olan Elta Systems, casusluk ve istihbarat toplama için, esas olarak üzerlerinde askeri sistemler kurulu olan sivil uçak platformlarına dayanan çeşitli özel harekat uçağı modelleri üretmektedir. Bu uçaklar, yerdeki hedeflerin yerini taramak ve değiştirmek ve savaş alanını yönetmek için radarla donatılmış gözetleme uçaklarını, gemileri ve denizaltıları takip etmek için deniz karakol uçaklarını ve radarları ve iletişim ekipmanını bozma yeteneğine sahip elektronik harp ve bilgi toplama uçaklarını içerir. .

2021'de İtalya Savunma Bakanlığı, Elta Systems'dan iki yeni CAEW model casus uçağı alma niyetini açıkladı. Uçak, erken uyarı ve modifiye hava kontrol görevleri için tasarlanmış Gulfstream G550 ticari jet platformuna dayanıyor. Bu uçak, İsrail Hava Kuvvetleri'ne hizmet eden Nachshon Eitam uçağına benziyor. Daha önceki haberlere göre İsrail, Singapur Hava Kuvvetleri'ne benzer dört uçak da sattı. İsrail, 2011 yılında İtalyan Hava Kuvvetlerini iki benzer uçakla donatmıştı. Bu sözleşme, İtalyan ordusuna bir uydu verilmesini içeriyordu.