İstanbul'da su neden kokuyor? İSKİ açıkladı

İstanbul'da su neden kokuyor? İSKİ açıkladı

İSKİ son günlerde vatandaşların sularda koku olduğuna yönelik şikayetleri konusunda bir açıklama yayınladı.

İSKİ’den yapılan açıklamada şunlara yerverildi:
 
"Son günlerde İstanbul’un bazı bölgelerindemusluklardan akan su ile ilgili kurumumuzaşikayetler ulaşmakta, konuyla ilgili basın-yayın organlarında haberler yayınlanmaktadır. İdaremiz İstanbul halkına düzenli ve kalitelisu temin edebilmek için kesintisiz olarakçalışmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde ilave kaynaklar ve ilave arıtma sistemleridevreye alınmaktadır. İstanbul halkına 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren arz edilen su miktarıgünlük ortalama 2,5 milyon m3 civarında iken, 2014 yılı Temmuz ayında arz edilen su miktarıgünlük 3 milyon m3‘e ulaşmıştır.
 
İçinde bulunduğumuz günlerin Ramazan ayına tekabül etmesinden dolayı iftar ve sahurvakitlerinde anlık yüksek su tüketimleri yaşanmakta, bunun sonucu olarak da zaman zaman basınç düşüklükleri meydana gelmektedir. Kurumumuzca kesinti yapılmaksızın şehre süreklisu verilmeye devam edilmektedir.
 
UYGUN OLMAYAN SUYU VERMİYORUZ
 
İdaremiz, su temininde sürekliliği sağlamak maksadıyla şehre yeni kaynaklar ve tesislerkazandırmaya devam etmektedir. Bu kaynakların ve tesislerin devreye alınması aşamasında, su kalitesi sürekli olarak izlenmeye devam edilmekte, ulusal ve uluslararasıstandartlara uygun olmayan su şehre verilmemektedir.
 
YOSUNLAŞMA SEBEBİYLE...
 
Bununla beraber, yeni devreye alınan sistemlerin testleri aşamasında halkımızdan gelen şikayetler hassasiyetle izlenmekte, şehrin belli noktalarında gerçekleşen bu şikayetlere acilen müdahale edilmekte, gerekli deşarj ve iyileştirme çalışmaları anında yapılmaktadır. Şikayet gelen yerlerden sürekli numuneler alınmakta ve su kalitesi araştırmalarına dönük analizler yapılmaktadır. Koku şikayeti gelen bölgelerde Türk Standartları ve uluslararasıstandartlar çerçevesinde yapılan analiz ve incelemeler neticesinde suyun kullanılabilirliğine engel olacak herhangi bir veriye rastlanmamıştır. Sıcaklıkların mevsim normallerin üzerinde seyretmesi, göllerdeki su seviyesinin düşmesi ve yosunlaşma sebebiyle su kalitesininestetik parametrelerinde (koku) yaşanabilen değişimin suyun kullanımı açısından herhangi bir olumsuz duruma sebebiyet vermesi söz konusu değildir.
 
İdaremiz İstanbul halkına düzenli ve sürekli su temini için aynı titizlik ve heyecanla çalışmayadevam etmekte olup, halkımızdan gelen her türlü talebi anında karşılamak için gerekli gayreti göstermektedir."