İsrail'e Siber Saldırı Şoku

İsrail'e Siber Saldırı Şoku

İsrail "Kontrol Noktası", İran web sitelerinin siber saldırılara maruz kaldığını duyurdu

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İsrail güvenliği şirketi Check Point, kısa süre önce İranlı bilgisayar korsanları tarafından bakanlıkların ve büyük şirketlerin web sitelerine sızmak amacıyla en az yedi siber saldırı başlatma girişimi tespit ettiğini duyurdu.

İsrailli şirket, "Charming Kitten olarak da bilinen İranlı APT35 grubu, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir güvenlik açığından yararlanarak saldırıyı başlatmaya çalıştı" dedi.

Bilgi güvenliği şirketi, "saldırıyı durdurabildiğini ve İsrail sitelerine girme girişimlerini engelleyebildiğini" söyledi ve bilgisayar korsanlarının birkaç gün önce keşfedilen bir güvenlik açığından yararlanarak bazı sitelere girmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Açıklama, İsrail Ulusal Sigorta Enstitüsü'nün web sitesinin siber saldırıya uğradığının, kurumun web sitesinin çökmesine ve elektronik hizmet sunumunun aksamasına neden olduğunun açıklanmasından yaklaşık bir hafta sonra geldi.

Saldırı, internet çalışanları ve Ulusal Sigorta Enstitüsü'nün siber birimi tarafından yapıldığı için siteye toplu olarak bilgi yüklemeye odaklandı ve “hiçbir veri tabanının saldırıya uğramadığını ve kamuya açık bilgilerin saklandığını ve korunduğunu” açıkladı.