İsrail'den Yunanistan'a  Savunma Desteği

İsrail'den Yunanistan'a Savunma Desteği

İsrail silah şirketi, Yunanistan savunma şirketini satın alarak Avrupa'ya erişimini genişletiyor

Devlet tarafından yönetilen büyük bir İsrail savunma şirketi, bir Yunan savunma şirketini satın alarak İsrail'in silah sektörünü Avrupa'ya doğru genişletti.

Yunanistan'ın AMNA haber ajansına göre , Yunan şirketi Intracom Defence (IDE) dün İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI) ile hisselerinin yüzde 90,91'i için yaklaşık 60 milyon € (65,75 milyon $) karşılığında bir anlaşma imzaladı.

Yunanistan ve diğer NATO ülkelerinde faaliyet gösteren IDE, füze rampaları, füze alt sistemleri ve kara ve deniz taktik haberleşmesi üretiminde uzmanlaşırken, IAI dünyanın en büyük savunma ve havacılık şirketleri arasında yer alıyor.

2023'ün ikinci çeyreğinde tamamlanması beklenen anlaşma, esas olarak IDE'yi IAI'nin Yunanistan ve Avrupa'daki ticari faaliyetlerine entegre ediyor ve Atina'yı dünya çapında yaklaşmakta olan savunmayla ilgili satın alma programlarında daha büyük bir rol oynayacak şekilde konumlandırması bekleniyor.

Son yıllarda İsrail ile Yunanistan arasında artan savunma işbirliği ve anlaşmaları, iki ülkenin 2021'de 1,65 milyar dolarlık bir savunma anlaşması imzalaması , Yunanistan'ın geçen yıl Türk insansız hava araçlarına karşı İsrail teknolojisini kullanarak gizlice bir savunma sistemi kurması ve Tel Aviv, daha geçen ay Atina'ya 400 milyon dolar değerinde güdümlü tanksavar füzeleri sattı .

Ancak dünkü satın alma, devlet tarafından yönetilen İsrail savunma şirketinin - ve ardından Tel Aviv'in savunma sanayisinin - Yunanistan ve bir bütün olarak Avrupa'ya doğru genişlemesini sağlayarak kıtanın savunma sektörlerine potansiyel olarak daha fazla erişim ve nüfuz sağlıyor.

KAYNAK: TEVHİDHABER