İsrail'den Mahmud Abbas Yönetimine Açık Destek !

İsrail'den Mahmud Abbas Yönetimine Açık Destek !

Yedioth Ahronoth: İsrail, Filistin Yönetimi'nin çökeceği korkusuyla Batı Şeria'daki büyük bir askeri operasyonu iptal etti

Siyonist İsrail aberler, İsrail işgal hükümetinin, Filistin Otoritesinin çökmesi ve istenmeyen ve dramatik olayların meydana gelmesi korkusuyla, işgal altındaki Batı Şeria'da 2002'deki Savunma Kalkanı Operasyonuna benzer büyük çaplı bir askeri operasyon başlatma emrini iptal ettiğini söyledi. .

Siyonist gazetesi Yedioth Ahronoth'a göre İsrail hükümeti bunun yerine yerleşimcilere yönelik saldırıları durdurmak için sınırlı operasyonlar yürütmekle yetinmeye ve Batı Şeria'daki askeri kuvvetlerinin sayısını artırmaya karar verdi.

Gazete, üst düzey bir İsrailli yetkilinin "Sahaya güç konuşlandırmalı ve mümkün olduğunca sakin olmalıyız" sözlerine yer verirken, "Siyasi ve güvenlik kabinesinin (kabinenin) toplanmasının hiçbir gerekçesi olmadığına" dikkat çekildi.

İsrailli yetkili, "Tehlikeli saldırı ve 17 yıl sonra ilk kez havadan gerçekleştirilen Cenin yakınlarındaki Filistin hücresini tasfiye etme operasyonu sonrası şiddetin arttığına tanık oluyoruz." dedi

Kaynak:TEVHİDHABER.COM