İsrail'den Gazze'ye Yeni Hava Saldırısı

İsrail'den Gazze'ye Yeni Hava Saldırısı

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına bir yenisini ekledi. İsrail'e ait bir savaş jeti İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın eğitim alanına hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının, Gazze'nin güneyinde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın eğitim alanına hava saldırısı düzenlediği öğrenildi.
Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait bir savaş uçağı, Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesinde Kassam Tugayları'na ait bir eğitim alanına hava saldırısı gerçekleştirdi.

Saldırı sonucu çevredeki binalarda hasar meydana gelirken, ölen ya da yaralanan olmadı.

Filistinli gruplar tarafından konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

İsrail'in İbranice yayın yapan Kanal 2 televizyonunda yer alan haberde, Gazze'den İsrail askerlerinin bulunduğu hedeflere ateş açıldığı öne sürülmüştü. Olayda ölen ya da yaralananın olmadığı belirtilmişti.

İsrail ordusunun, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da gerginliğin artması nedeniyle, Gazze'den atılacak füzelere karşı "Demir Kubbe" hava savunma sistemine ait bataryayı Gazze Şeridine yakın Aşdod bölgesine konuşlandırdığı açıklanmıştı.
HAMAS'TAN İNTİFADA ÇAĞRISI
Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Filistin yönetimini, Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail'e karşı başlatılan intifadaya katılmaya çağırdı.
Katar merkezli El-Cezire televizyonuna konuşan Meşal, "Filistin yönetiminin de intifadaya dahil olmasına ve dizginleri ele almasına ihtiyaç var" dedi.
İntifadanın "her zaman ele geçmeyecek bir fırsat" olduğunu belirten Halid Meşal, şu ifadeleri kullandı:
"Filistin yönetiminin bunu kullanması gerekir. Barış sürecinin, tanınan tüm fırsatlara rağmen Filistin halkına bir faydası dokunmadı. O nedenle, bu başarısız sonucu tekrar etmenin bir anlamı yok. Direnişten ve Kudüs'ü savunmaktan vazgeçmek, 'Filistin ulusal projesini sona erdirmek' demektir. Bu nedenle Fetih Hareketi'ne, Batı Şeria'daki güvenlik teşkilatına ve tüm Filistinli gruplara, 'Gelin, Kudüs intifadasına katılın' diyoruz. Zira, Hamas sonuna kadar bu intifadanın içinde olacak." 
Kudüs intifadasının desteklenmesi için ulusal bir strateji belirlenmesi çağrısı da yapan Meşal, Hamas'ın öfke dalgasına kapılmadığını, bilakis kendisi bir mücadele dalgası oluşturduğunu kaydetti.
Ulusal uzlaşı hükümetini, Refah Sınır Kapısı'nı ortaklık temelinde idare etmeye çağıran Halid Meşal, Fetih Hareketi ile tüm çözüm bekleyen sorunları ele almak üzere bir araya gelmeye hazır olduklarını bildirdi.
Meşal, Arap ve İslam ülkeleriyle, özellikle Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar'ı Filistin meselesine destek olmaya çağırdı.
KUDÜS'E ZORLA GİRDİLER
Öte yandan Yahudi yerleşimcilerden oluşan 43 kişi, İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya girerek bir süre avluda dolaştı. 
Öte yandan Aksa'ya girişleri İsrail tarafından yasaklanan bir grup Filistinli gönüllü kadının (Murabıtlar), Yahudi yerleşimcilere tepki göstererek oturma eylemi düzenlediği belirtildi.
İsrail polisinin sabah saatlerinden itibaren Aksa'nın kapılarında güvenlik önlemlerini arttırdığı, içeri girişlerde kimlik kontrolü yaptığı ifade edildi.
Yahudi yerleşimcilerin, İslami Vakıflar Dairesinin onayı olmadan İsrail polisi eşliğinde sabah veya akşam Aksa'nın avlusuna girmesi burada bulunan Müslümanların tepkisine yol açıyor. Bu durum da İsrail güçleri ile Filistinliler arasında gerginlikler yaşanmasıyla sonuçlanıyor.
Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı. İsrail vatandaşları ve Yahudi yerleşimcilerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında 25'i çocuk, 5'i kadın olmak üzere 114 kişi hayatını kaybetmişti.