İsrail'den Cenaze Törenine de Müdahale-VİDEO

İsrail'den Cenaze Törenine de Müdahale-VİDEO

İsrailli yerleşimcilerin Kudüs'te kaçırıp öldürdüğü Filistinli genç Kudüs'te defnediliyor. Cenaze töreninde İsraillilerle gerginlik yaşanırken Mescid-i Aksa'ya da müdahale edildi

Tevhidhaber / Haber Merkezi

Şufat'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılan ve vahşice katledilen 16 Yaşındaki Muhammed Hüseyin Hıdır'ın cenaze törenine müdahale eden Siyonist rejime karşı direnen Filistinli gençler aradında çatışma çıktı.

10 Binlerce Filistinli'nin katıldığı ve sık sık "Kudüs Geliyoruz", "İntifa'da" sloganları atan devrimcilere gaz  bombaları ve plastik mermilerle saldırıda bulunuldu.

Olay yerinde bulunan çok sayıda ambulansın yaralıları hastanelere taşıdığı, helikopterlerin sürekli uçuş yaptığı, dükkanların ise kapalı olduğu görülüyor.


çatışma 1 paylaşan: f100001789435983

Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da, Kudüs'ün kuzeyindeki Şuafat beldesinde sabah saatlerinde Yahudi yerleşimcilerce kaçırılmasının ardından ölü olarak bulunmuştu.


filistin paylaşan: f100001789435983

 

 

MESCİD-i AKSA'DA DA GERGİNLİK

Ramazan ayının ilk cuma namazının kılındığı Mescid-i Aksa'da İsrail işgal güçleri ile Filistinliler arasında gerginlik yaşandı.

Cuma namazının ardından Mescidi-i Aksa'da Filistinli bir grup genç, Megaribe Kapısı'nda bekleyen İsrail güçlerine tepki gösterdi. Bunun üzerine askerler, Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

İsrail işgal güçleri Filistinli gençleri dağıtmak için cami avlusunda ses bombası ve plastik mermi kullandı. Askerlerin Aksa'ya girmelerinin ardından kısa süre içerisinde geri çekilmesi dikkati çekti.

İsrail, razaman ayının ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için sabah saatlerinde Batı Şeria'dan gelen yüzlerce Filistinlinin Kudüs'e girişine engel olduğu gibi 50 yaş altı erkeklerin ve 40 yaş altı kadınların Aksa'ya girmesine de izin vermemişti.

TEVHİDHABER / AJANSLAR