İsrail'den Bir İtiraf Daha! Hamas Enformasyon Savaşını Kazandı

İsrail'den Bir İtiraf Daha! Hamas Enformasyon Savaşını Kazandı

İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (INSS), Hamas’ın “devam eden enformasyon savaşını kazandığını ve tüm İsrail’i manipüle etmeyi başardığını” söyledi.

İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü, Hamas’ın bir kez daha İsrail ile alay etmeyi, sinirlerini yormayı ve kamuoyunu etkileme konusunda kazanımlar elde etmeyi başardığını vurguladı.

Enstitüye göre, İsrail enformasyon ve direnişe karşı savaş açısından zayıflığını göstermeye devam ediyor ve anlaşmayı Hamas’ın ellerine bırakıyor.

Enstitü, hem Batı Şeria’da hem de işgal altındaki Kudüs’te Filistinli esirlerin İsrail hapishanelerinden kurtarılmasını sevinçle karşılayanların Hamas sembollerini yüksek sesle haykırdığını kaydetti.

Esirlerin serbest bırakılmasının Hamas için yeni bir zafer ve başarı olarak yorumlandığına dikkat çeken İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü, bu sürecin “Hareketin Batı Şeria’daki hakimiyetinin derinleşmesine ve Filistin Yönetimi’nin aleyhine olacak şekilde halk desteğinin artmasına” yol açtığını vurguladı.

Daha önce de ‘Israel Hayom’ gazetesi Hamas’ın “çökmekten çok uzak” olduğunu belirterek Gazze Şeridi’ndeki esirlerin serbest bırakılması sürecinin “tam da Hamas’ın istediği gibi gerçekleştiğini” vurgulamıştı.

Gazetenin askeri ilişkiler muhabiri Lilach Shoval, Gazze’deki Hamas’ın lideri Yahya Sinvar’ın “anlaşma sayesinde, ivmesinin zirvesinde olan İsrail saldırısını durdurabildiğini” belirtmişti.(Ajanslar)