İsrail'de "Zorunlu Askerlik"  Yasası Büyük Tartışma Yarattı

İsrail'de "Zorunlu Askerlik" Yasası Büyük Tartışma Yarattı

İsrailli Bakan: Netanyahu'nun "zorunlu askerlik yasasını" onaylamaması halinde hükümeti düşecek

İsrail'in " Wah " internet sitesinde işgalin konut bakanı Isaac Goldknopf'un "Zorunlu askerlik yasası kabul edilmediği sürece hükümet düşecek" dediği aktarıldı.

Goldknopf, "zorunlu askerlik yasası"na ilişkin basında yaptığı açıklamalarda, "Ultra Ortodoks partiler, yasayı seçimlerden hemen sonra hükümet kurmanın şartı olarak onaylamamakla hata yaptılar."

15 Ağustos'ta, "İsrail işgal hükümetindeki bir bakan", Haredi partilerinin askerlik yasası konusunda uzlaşmaya varma konusundaki isteksizliği konusundaki "endişesini" dile getirdi.

Bakan , İsrail'deki "Kanal Yedi"ye "Harediler açısından esneklik olmazsa zorunlu askerlik yasasının hükümeti devirebileceğini" söyledi .

İsrail “Makan” kanalı, eski işgal güvenlik bakanı Benny Gantz'ın 12 Ağustos'ta şunları söylediğini aktardı: “Koalisyonun geçirmeyi amaçladığı zorunlu askerlik tasarısı bizi ordu ve İsrail'e gölge düşürecek tehlikeli bir çatışmaya sürüklüyor. Tüm İsrail toplumunun uyumu . ”

Aynı ay içinde Haredi liderler, işgal hükümetinin Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, zorunlu askerlik yasasının bir sonraki Knesset oturumu başında onaylanmaması halinde hükümeti dağıtmak için çalışacaklarını belirten bir mesaj iletti.

Kanun teklifi, işgalin Maliye Bakanı'ndan, "Haredi" sektörü mensuplarının 26 yıl yerine 21 yaşına geldiklerinde askerlik hizmetinden muaf tutulması yönünde geldi. İşgal Güvenlik Bakanı Yoav Gallant ise 23 yaşına geldiğinde Haredi gençlerinin muaf tutulmasını önermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı