İsrail'de Gösteriler Devam Ediyor

İsrail'de Gösteriler Devam Ediyor

Yargı değişikliklerine karşı gösteriler devam ediyor

İsrail medyası, yargı değişikliklerine karşı "İsrail"deki protestoları düzenleyenlerin "güvenliğin artmasının onları her zamanki gibi bu Cumartesi akşamı gösteriler düzenlemelerini engellemeyeceğini" beyan ettiklerini aktardı.

Protestoda aktif olan Tümgeneral Tal Russo, "zor güvenlik durumu göz önüne alındığında" protestonun ertelenmesi çağrısında bulunmuştu.

Güvenlik durumunun ışığında, organizatörler gösterilerin "polisin talebi üzerine önceki gösterilerden farklı bir formatta" yapılmasına karar verdiler.

"Tel Aviv" yürüyüşünün iptal edileceğini, oradaki protestoların sadece oturma eylemiyle sınırlı kalacağını, İsrail cumhurbaşkanının resmi konutu olan "Hansi Evi" önünde de gösteri düzenleneceğini açıkladılar. K

İşgal altındaki Filistin toprakları Lübnan ve Gazze Şeridi'nden onlarca füze ile bombalandı ve Batı Şeria ve Tel Aviv'de 4 İsraillinin öldüğü ve diğerlerinin yaralandığı iki operasyon düzenlendi .

Bu operasyonlar, Mescid-i Aksa ve içindekilere yönelik saldırıların ardından işgale karşı yapılıyor.

Organizatörler, "Hükümet bakanları, güvenlik tehditleriyle karşı karşıya kalan halk saflarını birleştirmek yerine, yargı ve demokratik alanı baltalayan ve gücü hükümetin elinde mutlak hale getiren değişiklikler yapmakla meşguller" dediler.

İşgal hükümetinin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yargı değişikliklerinin uygulanmasını dondurma kararı almasına ancak bunlardan feragat etmemesine rağmen protestolar devam ediyor.

Ben Gvir ve hükümetin eleştirisi

Eş zamanlı olarak İsrail muhalefetinin başı Yair Lapid ve eski işgal güvenlik bakanı Benny Gantz, muhalefeti "" ile suçladığı açıklamalarının ardından Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'e sert eleştiriler yönelttiler.

Lapid, "Ben Gvir sorumluluktan kaçıyor ve başarısızlıklarının suçunu başkalarına yüklemeye çalışıyor" derken Gantz, Netanyahu'ya sözlerinin "aklını yitirdiğini" gösterdiğini düşünerek Ben Gvir'i görevinden almaya çağırdı.

Aynı bağlamda işgal hükümetinin Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de "hükümetin güvenlik politikasını" şiddetle eleştirerek, "mevcut durumun devam edemeyeceğini" vurguladı.

İsrailli milletvekili Orit Struck, "yeni bir caydırıcı güç oluşturması ve tüm cephelerde güvenlik kavramını değiştirmesi" gerektiğini vurgulayarak hükümete saldırdı.