İsrail Yine Saldırdı: 2 Yaralı

İsrail Yine Saldırdı: 2 Yaralı

Gazze sınırında mevzilenen işgal güçleri sık sık Gazze halkına otomatik silahlarla saldırıyor.

Bugün, "İşgale Hayır, Kuşatmaya Hayır! Gençler Başkaldırıyor Cuması" sloganıyla Gazze'de düzenlenen gösterilere siyonist işgal güçlerinin silahlı saldırıda bulunması üzerine iki gencin atılan mermilerle yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra'nın yaptığı açıklamaya göre işgal güçleri Gazze'nin doğusunda gösteri düzenleyen onlarca Filistinli gencin üzerine ateş etti. Kudra, yaralanan gençlerin hemen Şifa Sağlık Merkezi'ne nakledildiklerini ve orta derecede yaralı olduklarını söyledi.

Gazzeli gençler işgal güçlerinin son günlerde özellikle Nahil el-Uz bölgesi yakınlarında tarım arazileri ve zeytin bahçeleri olan çiftçileri hedef alan saldırılarını, tahribat çalışmalarını ve kuşatmanın şiddetlendirilmesini protesto amacıyla "İntifada Gençliği" ismiyle eylemler düzenlemeyi kararlaştırmışlardı.

Gençlerin, işgalcilerin saldırılarına hedef olan çiftçilere ve onların yine işgal güçlerinin yıkım çalışmalarına hedef olan zeytin ağaçlarına sahip çıkma mücadelelerini sürdürecekleri bildirildi.