İsrail ve Fas' Yeni Bir Anlaşma İmzaladı

İsrail ve Fas' Yeni Bir Anlaşma İmzaladı

İsrail, Fas'tan işçi getirmek için "yaklaşan bir anlaşma" hakkında konuşuyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Rabat'taki İsrail İrtibat Bürosu, Tel Aviv'in Faslı işçileri İsrail pazarında çalıştırmak üzere bir anlaşma hazırlamak için Rabat ile iletişimini sürdürdüğünü açıkladı.


Ofis Salı akşamı geç saatlerde yaptığı açıklamada, "İki ülke şu anda Faslı işçileri işe almak için bir anlaşma hazırlamak için çalışıyor... henüz resmi bir anlaşma yok." dedi.


"İsrail'deki çalışma vizelerinin resmi duyurusu, Fas ve İsrail hükümetleri arasındaki resmi anlaşmanın imzalanmasından sonra yayınlanacak" dedi.


Açıklamada, "Şu anda Faslıların İsrail'e gitmeleri için İsrail İçişleri Bakanlığı ile tüm işlemleri yürüten İsrailli şirketlerden özel olarak çalışma vizesi düzenleniyor" denildi.


İçişleri Bakanı Ayelet Shaked'in Faslı mevkidaşı Abdelouafi Laftit ile Haziran 2022'deki ziyareti sırasında taraflar Faslı işçilerin İsrail'de çalışmasını sağlayacak bir iş anlaşmasına varma niyetlerini açıkladılar."
Rabat'taki İsrail İrtibat Bürosu, İsrail'e çalışma vizesi verdiğini iddia ederek Fas'taki arabuluculuk bürolarıyla herhangi bir ilişkisi olduğunu yalanladı.


Fas hükümeti tarafından konuyla ilgili olarak 10:30 GMT'ye kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.
İki ülke arasındaki ilişkilerin hızı, İsrail hükümetindeki bakanların Rabat'a yoğun ziyaretleri ile son zamanlarda arttı, son ziyareti Adalet Bakanı Gideon Sa'ar ve Bölgesel İşbirliği Bakanı Issawi Faraj'ın 25 Temmuz'da eş zamanlı ziyareti oldu. .


2020'nin sonunda, Fas ve İsrail, 2002'deki askıya alınmalarının ardından diplomatik ilişkilerine yeniden başladıklarını açıkladılar ve o zamandan beri, Fas'taki İsrail irtibat bürosu Ağustos 2021'de açıldı.
Fas irtibat bürosu da Tel Aviv'de yeniden açıldı ve iki taraf arasında direkt uçuş başlatıldı.
Fas organları ve partileri, bir dizi protesto ve çeşitli olaylar yoluyla iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmeyi reddediyor