İsrail Savaş Uçakları, Türkiye'nin Desteğiyle Yapılan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ni Vurdu

İsrail Savaş Uçakları, Türkiye'nin Desteğiyle Yapılan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ni Vurdu

Gazze'deki sağlık idaresine ait Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, İsrail savaş uçaklarının hastanenin üçüncü ve son katını bombalayarak ağır hasara yol açtığını bildirdi.

İSRAİL, FİLİSTİN-TÜRK DOSTLUK HASTANESİNE SALDIRDI

Gazze Sağlık Bakanlığının 30 Ekim 2023 tarihine yaptığı açıklamaya dayanan Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre; Gazze'nin güneyinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından inşa edilen hastanenin, İsrail saldırısında ciddi hasar gördüğü belirtildi. Ayrıca bakanlık, "Gazze'deki Filistin-Türk Dostluk Hastanesi İsrail bombardımanına maruz kaldı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan hastanenin Genel Müdürü Dr. Subni Skaik, "Gazze Şeridi'nde kanser hastalarına yönelik tek Türk Dostluk Hastanesi'nin İsrail tarafından yoğun bombardımanı ve İsrail işgalinin defalarca hedef alması sonucu ağır hasara uğraması, kanser hastaları ve sağlık personelini derinden sarsıyor" ifadelerini kullandı. Haberde, henüz can kaybının olup olmadığı belirtilmedi.

İSRAİL ORDUSU, BM'YE AİT BİR OKULU VURDU

Daha önce İsrail ordusunun 22 Ekim 2023 tarihinde, ilk kez BM'ye bir okulu vurduğu ve saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirilmişti.

GAZZE'DE TANSİYON YÜKSEK

Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlatılan saldırılar sonucunda tansiyon yükseldi. Hamas silahlı örgütüne bağlı Kassam Tugayları, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu, saldırılara sert yanıt verdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre her geçen gün ölen sivil sayısı artıyor.