İsrail Polisi Filistinli Çocukları Taciz Etmiş

İsrail Polisi Filistinli Çocukları Taciz Etmiş

İnsan Hakları Örgütü, İsrail polisi tarafından gözaltına alınan Filistinli çocukların taciz edildiğini açıkladı

İnsan Hakları Örgütü (HRW) tarafından yayınlanan rapora göre, İsrail polisleri tarafından gözaltına alınan Filistinli çocukların tacize uğradığını açıkladı. Örgüt, 2015 yılından bu yana, 9 cinsel istismar olayının belgelendiğini duyurdu.
HRW tarafından yapılan açıklamada "2015'in Ekim ayında, İsrail güçleri tarafından tutuklanan çocuk sayısı neredeyse iki katına çıktı. Gözaltına alınan çocuklar ile ilgili yayınlanan raporlar, video görüntüleri ve avukatların görüşmelerinden İsrail'in bu çocuklara gereksiz şiddet uyguladığı, emniyetsiz ve kötü şartlarda bıraktığı ortaya çıkmıştır" denildi.
İnsan Hakları Örgütü yetkilisi "İsrailli güçlerin, Filistinli çocuklara dayak, korkutma ve şiddetle bilgi almaya çalıştı. Bu çocuklarda ciddi travmalara yol açtı" diye konuştu.
Öte yandan örgüt, 2015 yılından bu yana, Filistin bölgesinde İsrailli askerler ve polislerin 9 cinsel istismar olayının belgelendiği açıkladı.
Geçtiğimiz yıl İsrail Devlet Denetçisi Yosef Shapira'nın yayımladığı yıllık raporda, "Binlerce çocuk her yıl fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalıyor. Bunlardan 6 bini cinsel istismara uğrarken, 13 bini şiddete maruz kalıyor" ifadesi kullanılmıştı.
Raporda, hükümetin Yahudi ile Yahudi olmayan vatandaşlar arasındaki mevcut gözle görülür uçurumları sınırlandırmada başarısız olduğu ve İsrail'in bazı kurumlarının görevini yerine getirmede yetersiz kaldığı belirtilerek, bedevi çevrelerdeki anaokullarında oldukça büyük eksiklik olduğu kaydedildi.
Raporda ayrıca, şüpheli bir şekilde gözaltına alınan ve haklarında herhangi bir iddianame hazırlanmadan 3 günden daha kısa sürede serbest bırakılan gözaltılara değinilerek, bu sayısının artmasına ilişkin İç Güvenlik Bakanlığı'nın araştırma yapması çağrısında bulunuldu.