İsrail Parlamentosu Filistinli Mahkumları Sınır Dışı Eden Yasayı Onayladı

İsrail Parlamentosu Filistinli Mahkumları Sınır Dışı Eden Yasayı Onayladı

İsrail parlamentosu Filistinli mahkumların sınır dışı edilmesinin önünü açan yasayı onayladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Knesset (İsrail Parlamentosu) Çarşamba günü, Filistin Otoritesinden mali yardım alan Kudüs'te ve işgal altındaki topraklarda ikamet eden her Filistinli mahkumu vatandaşlık veya ikamet iznini iptal eden ve sınır dışı eden nihai bir yasa tasarısını onayladı.

Ve İbrani medyası, Knesset'in ikinci ve üçüncü okumada, operasyonları gerçekleştiren mahkumların İsrail kimliğinin geri alınması ve Filistin Yönetimi'ne sınır dışı edilmesi yasasını 94 üyenin çoğunluğu ve 9 üyeden oluşan bir çoğunluk tarafından onayladığını bildirdi

Yasa, İsrail İçişleri Bakanı'na, bir operasyon yürütmekten suçlu bulunan ve Filistin Yönetimi'nden mali ödenek alan bir kişinin vatandaşlığını veya ikametini iptal edip onu Batı Şeria veya Gazze Şeridi'ne sürmesine izin veriyor.


İsrail, Filistinli mahkumların vatandaşlığını iptal eden yasa tasarısını prensipte onayladı

Cumartesi, İsrail kabinesi, Filistinliler tarafından Kudüs'te gerçekleştirilen ve 11 İsraillinin öldürüldüğü bir dizi operasyonun ardından bir dizi toplu cezayı onayladı.

Açıklanan tedbirler arasında, Kudüs'te 7 İsrailli'nin öldürüldüğü "Nebi Yakup" operasyonunu gerçekleştiren şehit Khairy Alqam'ın evinin yıkılmaya hazırlık amacıyla derhal kapatılması ve faillerin ailelerini ulusal paradan mahrum bırakması da yer alıyor.

Ayrıca İsraillilere ateşli silah taşıma ruhsatı verilmesini hızlandırmaya ve genişletmeye, yerleşim yerlerindeki güvenlik önlemlerini güçlendirmeye, polis ve ordunun varlığını güçlendirmeye ve "yasadışı" silahları toplamak için kampanyalar başlatmaya karar verdi.