İsrail Medyasından Gazze İtirafı: Hala Çok Uzaktayız

İsrail Medyasından Gazze İtirafı: Hala Çok Uzaktayız

İsrail medyası, Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonlarına ilişkin İsrail medyasında aktarılan görüntülerin "her zaman daha iyimser göründüğünü" söyleyerek, işgalin hâlâ "çözümden çok uzak" olduğunu vurguladı

İsrail işgal medyası Cuma günü, İsrail işgalinin "Gazze Şeridi'nde devam eden savaşı çözmekten hala çok uzak olduğunu" doğruladı.

İsrail'in Kanal 12 kanalında siyasi ilişkiler analisti olan Amnon Abramovich, sorunun "politikacıların sloganlarında veya iddialı hedeflerinde" yattığını söyledi ve İsrail'in "mahkumların geri dönüşü ve Hamas'ın Gazze'de iktidara sahip olmaması gerektiği" savaşla ilgili belirttiği hedeflere atıfta bulundu.

Abramovich'e göre, savaşın imajı ile ilgili olarak, medyadaki görüntüler "her zaman daha iyimser görünüyor" ve İsrail hala "belirleyici olmaktan çok uzak"dedi.

Wall Street Journal, İsrail'in Gazze'deki son savaş alanı kayıplarının, İsrail ordusunun Hamas'ı ve İsraillilere zarar verme kabiliyetini felç etmek olan genel amacının, savaşın başlangıcından bu yana askeri faaliyetlerin ana odağı olan Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde bile "anlaşılması zor bir durumda " olduğunu gösterdiğini bildirdi.

İsrail medyası, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde'nin son 5 günde 100'den fazla İsrail askeri aracının imha edildiğini duyurduğunu ve Kassam direnişçilerinin tahkimat karşıtı roketler kullandığını ve İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nde saklandığı evleri patlattığını vurguladı.

Kaynak:TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı