İsrail Medyası: Yemen Askeri Operasyonu İsraillilere bir Mesaj Taşıyor

İsrail Medyası: Yemen Askeri Operasyonu İsraillilere bir Mesaj Taşıyor

İsrail basınına göre, Yemen silahlı kuvvetlerinin BAE'nin derinliklerinde İsrail cumhurbaşkanının ziyaretine denk gelen operasyonu yeni sonuçlar doğuruyor.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İsrail Channel 13'ün askeri muhabiri Or Heller, Yemen'deki silahlı kuvvetlerin BAE'nin başkenti Abu Dabi'ye düzenlediği son saldırının zamanlamasının "sadece Birleşik Arap Emirlikleri'ne değil, İsraillilere de bir mesaj taşıdığını" belirtti.

İsrail medyası, "Herzog'un ziyareti sırasında Abu Dabi'ye düzenlenen saldırının zamanlamasının, elbette, ziyareti sabote etme girişimi olduğunu" değerlendirdi ve "saldırı olduğunda cumhurbaşkanının otelde olduğunu belirtti.

İşgalci Devlet Başkanı Isaac Herzog'a Abu Dabi'deki saldırının detayları hakkında bilgi verildiğini ve ziyaretin planlandığı gibi devam edeceğini belirterek, "Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyetin herhangi bir tehlikeye maruz kalmadıklarını" sözlerine ekledi. "

İsrail'in Kanal 13'teki Arap işleriyle ilgili yorumcuya göre, BAE'nin "İsrail"i diplomatik ve siyasi ilişkilerden daha fazlası olarak görüyor bu birlikteliğin amacının daha çok ortak savunma birlikteliği olduğunu belirtti.