İsrail Medyası: Oyun Bitti İran Kazandı

İsrail Medyası: Oyun Bitti İran Kazandı

İsrail medyası: Oyun bitti.. İran nükleer müzakerelerde başarılar elde etti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyasının Cumartesi akşamı aktardığına göre, İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Alon Schuster, "Görünüşe göre İran'la yapılan kristalize nükleer anlaşma, Netanyahu'nun Trump'ı çekilmeye teşvik ettiği anlaşmadan daha kötü olacak" dedi.

Savunma Bakan Yardımcısı, İsrail "Kanal 12"ye yaptığı açıklamada, "güvenlik teşkilatındaki yetkililerin mevcut gerçeklikten endişe duyduğunu" belirterek, "Anlaşmanın bir parçası değiliz ve zamanı kullanacağız" dedi.

İsrailli yetkili, "Uluslararası anlaşmalara güvenmeyeceğiz, ancak gerçekleri sahada izleyeceğiz ve İran'ın nükleer yetenekler edinmesini önlemek için ortaklarımızla birlikte çalışacağız" dedi.

İsrail Başbakanı Yair Lapid daha önce "İran ile şekillenmekte olan nükleer anlaşma önceki anlaşmadan daha kötü" demişti.

"Yaptırım konusu önemli değil"

Buna karşılık Tümgeneral Tamir Hayman, "Devrim Muhafızları'nın terör listesinden çıkarılması konusunun hiçbir zaman kırmızı bir çizgi olmadığını ya da vazgeçilemeyecek bir şey olduğunu" söyledi.

Yaptırımlar meselesinin önemli bir konu değil, daha çok sembolik olduğunu belirterek, "Yaptırımlar Devrim Muhafızları terör listesine girmeden önce vardı ve devam edecek" dedi.

Bugün, İran müzakere heyetinin danışmanı Muhammed Marandi, Amerikan ağı "CNN" tarafından yayınlanan "Devrim Muhafızları'nın Amerikan terörist listelerinden silinmesinin nükleer müzakereler sırasında İran'ın bir şartı olduğu" iddiasını yalanladı.

Marandi, Al-Mayadeen'e "Devrim Muhafızları'nın ABD terör listesinden çıkarılmasının Viyana görüşmelerinin bir koşulu olmadığını" söyledi