İsrail Medyası : Askerimizi Öldüren Kişi Hala Yakalanamadı

İsrail Medyası : Askerimizi Öldüren Kişi Hala Yakalanamadı

Aslanlar yuvası dirniş gurubı bir İsrail askerini öldürüyor.. İşgal, Aslan İni'nden aranan kişileri tutuklayamıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Resmi İsrail kaynakları Salı günü, yaklaşık iki ay önce işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bir İsrail askerini öldürdüğü iddia edilen "Aslanlar yuvası grubundan aranan iki Filistinlinin tutuklanmadığını ortaya çıkardı.

İsrail Knesset Dış İlişkiler ve Güvenlik Komitesi başkanı Yoav Gallant, İbrani medyasına yaptığı açıklamalarda, geçen hafta Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'taki "Aslan İni"nden aranan kişileri tutuklama operasyonunun başarısız olduğunu doğruladı.

İşgal ordusu radyosu ise, İsrail güçlerinin geçen Ekim ayında bir askeri öldürdükten sonra "Aslan İni"nden iki direniş savaşçısını tutuklamak için birkaç gün önce Nablus'un Eski Kentindeki Kasbah mahallesine baskın düzenlediğini bildirdi.

Edo Baruch adlı askerin öldürülmesinden sorumlu direnişçilerin mahalle evlerinden birinde bulunduğuna dair istihbarat bilgilerinin alındığını söyledi.

Yoav Gallant, Kuvvetler olay yerine vardıklarında, ikisinin orda olmadığını gördüler ve ordu eli boş döndü." dedi

11 Ekim'de İsrail işgal ordusu, Nablus'un kuzeybatısındaki silahlı saldırıda bir askerin öldüğünü duyurdu.

İşgal ordusu, "Givati" elit tugayından bir askerin, bir Filistinlinin askeri kontrol noktasına kısa mesafeden ateş açması sonucu öldürüldüğünü ve kontrol noktasındaki askerler herhangi bir kurşun sıkmadan bölgeden çekildiğini bildirdi.