İsrail Kabinesi Hizbullah Gündemi İle Acil Olarak Toplandı

İsrail Kabinesi Hizbullah Gündemi İle Acil Olarak Toplandı

İsrail, Lübnan ile tartışmalı "Kareş" sahasından gaz üretme adımı öncesinde "Hizbullah"la yüzleşmeye hazırlanmak için acil bir güvenlik toplantısı düzenliyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
İsrail Başbakanı Yair Lapid Pazar günü Lübnan ile tartışmalı Karish sondaj kulesinden gaz üretimi konusunda bir güvenlik toplantısı düzenledi.
İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'un internet sitesinde yer alan habere göre, katılımcılar arasında Savunma Bakanı Benny Gantz, güvenlik yetkilileri ve enerji uzmanları vardı.
Yetkililer, beklenen gaz üretimi başlarken Karish platformunun operasyonel durumunu ve olası Hizbullah saldırılarını önleme hazırlıklarını tartışacaklar.
İsrail Başbakanı geçtiğimiz Pazartesi günü ofisi tarafından yayınlanan bir açıklamada, ülkesinin Lübnan ile bir anlaşma yoluyla ya da zorla Karish sahasından gaz çıkaracağını duyurmuştu.
Hizbullahı'nın, Lübnan haklarını elde etmedikçe, Kariş açık deniz sahasını sömürmesi halinde İsrail'in ellerini “kesmekle” tehdit etmesi kayda değerdir. Gantz, İsrail'in gaz kaynaklarına yönelik bir saldırının bir savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu. Geçen Temmuz ayında İsrail ordusu, Hizbullah'ın Karish sahasına fırlattığı dört İHA'yı düşürdüğünü açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı