İsrail  İşgal Devletinde Askerler İntihar Ediyor

İsrail İşgal Devletinde Askerler İntihar Ediyor

Siyonist rejimin bu ay içinde 3 askerinin intiharını duyurdu

Siyonist medya, bu ay Siyonist orduya bağlı üç askerin intihar ettiğini duyurdu.

Siyonist rejimin resmi televizyonuna göre Perşembe günü bir kadın asker, geçen hafta başında da bir erkek asker bilinmeyen nedenlerle intihar etti. Bu ayın başlarında başka bir asker intihar etti.

Bunu takiben Siyonist Ordu Genelkurmay Başkanı, kaynaklara daha fazla yatırım yapılması ve ordu personeli arasında intiharı azaltacak planlar hazırlanması emrini verdi.

İsrail ordusu genellikle askerlik hizmetleri sırasında intihar eden askerlerin sayısı hakkında bilgi vermekten kaçınır, çünkü ordu yetkilileri, askerlerin intihar sayılarını ordunun saflarına dahil etmeleri halinde bu tür verilerin açıklanmasının onları intihara teşvik edeceğine inanırlar.

Yedioth Aharonot gazetesi, 2022'de 14 İsrail askerinin askerlik yaparken intihar ettiğini yazdı ki bu son 5 yılın en yüksek rakamı.

2021'de 11 İsrail askeri intihar etti. İsrail ordusu saflarında en yüksek intihar oranı, 21 askerin intihar ettiği 2011 yılında kaydedildi.

Veriler, intiharların büyük çoğunluğunun erkek askerler tarafından işlendiğini gösteriyor. Ordu, başta erkekler olmak üzere askerler arasındaki intihar artışını açıklayacak net bir sonuca henüz ulaşmış değil.

Askerlerin intihar etmesini önlemek için Siyonist rejimin memurlarına tam teyakkuzda olmaları emredildi.

Kaynak: TEVHİDHABER