İsrail :  İran'a Yönelik Politikamız  Arap Ülkeleriyle Barış Ufkunu Genişletiyor

İsrail : İran'a Yönelik Politikamız Arap Ülkeleriyle Barış Ufkunu Genişletiyor

İsrailli Bakan: İran'a yönelik politikamız, Arap ülkeleriyle barış ufkunu genişletiyor ve Arap liderlerin İsrail ile açık ittifak yolunu açıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Perşembe günü İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Tel Aviv'in İran'a yönelik politikasının "Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki barış ufkunu genişlettiğini" değerlendirdi.


Bakan, ofisi tarafından yayınlanan bir bildiride, "Tek Yahudi devletinin yok edilmesi için açıkça çağrıda bulunan ve aktif olarak çalışan Tahran rejiminin bu hedefe ulaşmamasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.


İran'a yönelik politikanın barışı genişletmenin kritik bir parçası olduğunu düşünüyorum, çünkü bu ortak düşmanla birlikte yüzleştiğimizde Arap liderlerin İsrail'le açık bir ittifaka gitmesinin yolunu açtığına inanıyorum” diye ekledi.

Başbakan Benjamin Netanyahu'ya yakın olan Dermer, iki hafta önce görevdeki hükümetin kurulmasından bu yana ABD'yi ziyaret eden ilk üst düzey İsrailli yetkili ve Perşembe günü Miami'de İsrail yanlısı bir örgütün konferansına katıldı. Florida.
İsrail medyası, Netanyahu'nun İran'ın dosyalarını, normalleşme anlaşmalarını ve ABD ile ilişkileri Dermer'e devrettiğini söyledi.
Netanyahu daha önce İran'ın nükleer silah edinmesini engelleme ve Arap ve İslam ülkeleriyle normalleşme anlaşmalarını genişletme arzusunu açıklamıştı