İsrail İle Fas Arasında İşbirliği

İsrail İle Fas Arasında İşbirliği

İsrail askeri heyeti, "Afrika Aslanı" tatbikatına katılmak için Fas'ı ziyaret etti.

- Bugün Cuma günü, İsrail ordusunun Stratejik Bölüm başkanı ve Üçüncü Bölüm başkanı General Tal Kalman başkanlığındaki bir İsrail heyeti, birkaç gün süren Fas ziyaretinden döndü . İsrail ordusunun Afrika ve Ortadoğu'daki en büyük ortak askeri manevralarından biri olan "Afrika Aslanı", gelecekte Fas topraklarında da ortak tatbikatlar yapacak.

İsrail Hayom gazetesi, heyete IDF'nin Dış İlişkiler Birimi başkanı ve İstihbarat Dairesi Operasyon Bölümü başkanı General Kelman'ın eşlik ettiğini bildirdi. İsrail'in Fas'a yaptığı bu resmi askeri ziyaret, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın geçen Kasım ayında bir İsrail güvenlik misyonu eşliğinde Fas'a yaptığı ziyaretin ardından geldi.

Toplantı çerçevesinde Fas ordusundaki askeri yetkililer, Fas güçlerinin yapısını ve güçlerinin karşılaştığı temel zorlukları gözden geçirdiler ve iki taraf arasındaki askeri işbirliğini daha geniş bir şekilde geliştirme isteklerini dile getirdiler. Kelman ise Fas'taki yetkililere İsrail ordusunun inşası, karşı karşıya olduğu bölgesel ve uluslararası tehditler ve İsrail ordusunun bilgi ve pratik deneyim kazandığı başlıca alanlar hakkında bilgi verdi. Görüşmelerde, operasyonel ve istihbarat alanlarında eğitim ve yeterlilik yoluyla iki taraf arasında askeri işbirliği yaratma fırsatları tartışıldı.