İsrail İle Arap Ülkeleri Orduları Arasında  İran'a Karşı Ortak İttifak

İsrail İle Arap Ülkeleri Orduları Arasında İran'a Karşı Ortak İttifak

İbranice bir haber, İsrail ile “ılımlı” Arap ülkelerinin orduları arasında ilk kez “benzeri görülmemiş” bir bölgesel savunma ittifakının kurulduğunu ortaya koyuyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Siyonist kanalı "13", son aylarda, "İsrail ordusu ile Orta Doğu'daki ılımlı ülkelerin Arap orduları arasında benzeri görülmemiş bir bölgesel savunma ittifakının gelişip şekillendiğini" bildirdi.

Kanal 13, haberinde şunları söyledi: “Koalisyon, İran, Yemen, Suriye ve Irak'tan gelebilecek İran ve İran silahları başta olmak üzere çeşitli tehditlere karşı türünün ilk örneği olan bir ortak harekatı engellemek için uzak bölgelerde ortak tatbikatlar ve operasyonel hazırlıklar içeriyor.

İsrail Hava Kuvvetleri artık komşu ülkelerin ordularını ve bir barış anlaşmasına imza koyanları ABD tarafından üretilen ek gelişmiş savaş uçaklarıyla silahlandırmaya karşı değil

İbranice haber , “İsrail'in, kurulmakta olan koalisyondaki ortakları utandırmamak için gizliliğe dayattığı faaliyetlerin çoğunluğunun, kısmen de komşu ülkelerin ordularındaki kıdemli subaylar arasındaki kişisel jestleri içerdiğini belirtti.

İsrail medyasına göre, “tüm tarafların temel ortak çıkarı İran nükleer programını durdurmaktır, ancak acil ve en ciddi endişeler, insansız hava araçları ve seyir füzeleri tarafından yapılan saldırıları içeren İran Devrim Muhafızlarının saldırılarının yayılmasıyla ilgili