İsrail, Hayfa Limanını Sattı !

İsrail, Hayfa Limanını Sattı !

İsrail, Hayfa limanını 1.2 milyar dolara Hindistan firmasına sattı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Uluslararası haber ajanslarının dün bildirdiğine göre, İsrail hükümeti Hayfa'daki limanı bir Hintli şirketle birlikte bir İsrail şirketine 4,1 milyar şekel (1.2 milyar dolar) karşılığında sattı.

Basında çıkan haberler , Hindistan'ın Adani Grubu Başkanı Gautam Adani'nin "Ortağımız Gadot ile birlikte İsrail'deki Hayfa Limanı'nın özelleştirme ihalesini kazanmaktan mutluluk duyduğunu yazdı

Ayrıca, ihaleyi kazanmanın "her iki ulus için de muazzam stratejik ve tarihi öneme sahip olduğunu" yazdı! 1918'de Kızılderililerin askeri tarihin en büyük süvari hücumlarından birine önderlik ettiği Hayfa'da bulunmaktan gurur duyuyorum!

Reuters'in bildirdiğine göre , Adani yüzde 70 hisseye sahip olacak ve Gadot kalan yüzde 30'a sahip olacak .

Reuters , geçtiğimiz yıl limanlarda personel eksikliği, kilitlenmeler ve gemilerin dünyanın birçok yerindeki tıkanıklık nedeniyle sıkışıp kalması nedeniyle kiralık gemilerdeki baskı nedeniyle küresel tedarik zincirlerinin darbe aldığını söyledi.

Tüm malların yaklaşık yüzde 98'inin İsrail'e deniz yoluyla girip çıktığını ve hükümetin ekonomik büyümeyi sürdürmek için sektörü iyileştirdiğini kaydetti.

Hayfa, İsrail'in önde gelen derin su limanıdır ve 2021'de ülkenin yük hacminin yaklaşık yarısını karşıladı

Maliye Bakanı Avigdor Lieberman, "Hayfa limanının özelleştirilmesi, limanlardaki rekabeti artıracak ve yaşam maliyetini düşürecek." dedi

Haifa Port, yeni grubun limanı 2054 yılına kadar işleteceğini ve artık konteynerlerle birlikte genel kargo ve gemi seyahatlerine ev sahipliği yapmaya odaklanabileceğini söyledi.