İsrail  Hastalar İçin  Röntgen Makinası Alınmasına İzin Vermiyor

İsrail Hastalar İçin Röntgen Makinası Alınmasına İzin Vermiyor

Gazze: İsrail, hastaların bakımı için yeterli sayıda röntgen makinesinin girmesine izin vermiyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Perşembe günü İsrail'i kuşatma altındaki Filistin topraklarındaki hastaları tedavi etmek için gerekli olan bir dizi röntgen cihazının girişini engellemekle suçladı.

Gazze Şeridi'nde iktidardaki İslami Direniş Hareketi (Hamas) tarafından yürütülen bakanlık, son 14 ayda sekiz farklı tipte X-ray cihazı ve mevcut ekipmanı onarmak için gerekli yedek parça taleplerinin reddedildiğini veya ertelendiğini söyledi. .

Mısır güvenlik endişeleri nedeniyle sınır güvenliğini sıkılaştırırken, Gazze çevresinde ablukayı sürdüren işgalci İsrail, silahlı grupların askeri amaçlarla bu tür makinelerin kontrolünü ele geçirmesinden endişe duyduğunu belirtiyor

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Medhat Abbas, cihazların Gazze'deki hastaneler adına yardım ve uluslararası tıbbi bakım kuruluşları tarafından ödendiğini söyledi. Abbas, Reuters'e "Bugün arızalı (erişim) cihazlar binlerce Filistinli hastaya sağlık hizmeti sunumunda gecikmelere neden oluyor" dedi.

Abbas, İsrail'in çift kullanımlı tıbbi cihazlarla ilgili iddialarının yalan olduğunu söyledi.

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde 51 yaşındaki Nalt "Zino" böbreklerinin röntgenini çekmek için 45 gündür beklediğini söyledi. Doktorlar gecikmeyi cihazların girişini engellemeye bağladı.

Dört çocuk annesi Nalat, radyoloji ünitesinin önünde Reuters'e yaptığı açıklamada, "Çektiğim acı yetmiyormuş gibi! Gecikme, başka bir işkenceydi" dedi.