İsrail Halkı ABD'ye Göç Etmeyi Planlıyor

İsrail Halkı ABD'ye Göç Etmeyi Planlıyor

-İsrailliler Amerika'ya göç etmeyi planlıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrailli kişilerin ve gurupların seçim sonuçları ve aşırı sağcı bir hükümetin kurulması nedeniyle yurtdışına göç etmeyi planladığını ortaya çıkardı.

Jerusalem Post gazetesinde gazeteci olan Zvika Klein, onları göç etmeyi planlamaya iten sebeplerden birinin "dini durumdan memnuniyetsizlik ve İsrail halkına aşırılık yanlısı Yahudi yasalarını dayatma korkusu" olduğunu söyledi.

Klein'a göre, bugünlerde Amerika Birleşik Devletleri'ne toplu göç için 10.000 İsrailliyi işe almak için çalışan yaklaşık 1.000 kişilik bir grup var.

"Bu grup genç ve yaşlılar, seçim sonuçlarını ve Netanyahu'nun ve dindar ve aşırılık yanlısı partilerin dönüşünü beğenmedikleri için yurtdışına göç etmeye karar verdiler" dedi.


Şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan bir İsrailli-Amerikalı, sahibi olduğu devasa bir çiftlikte İsrailli göçmenleri kabul etmeye hazır olduğunu açıkladı. "İsrail artık Yahudiler için güvenli değil ve ABD'ye göç etmek ve çok aşırılık yanlısı bir ülke haline geldiği için İsrail'i terk etmek önemlidir" dedi.