İsrail Eski Başbakanı Bennett'ten İran'a Saldırı İtirafı

İsrail Eski Başbakanı Bennett'ten İran'a Saldırı İtirafı

Bennett ilk kez İsrail'in askeri sırlarını açığa çıkarıyor ve birçok tartışmaya yol açıyor. Geçen yıl İran'da da bunu yapmıştık.

Cuma sabahı İsrail Ordu Radyosu, bir Batı gazetesinin Naftali Bennett'in İsrail'in Şubat 2022'de ülkenin batısındaki bir İran üssüne düzenlediği ve insansız hava araçları içeren saldırısını itiraf ettiğini söylediğini aktardı.


Radyo, Bennett'in bir Batı gazetesinde yayınladığı bir makalede, İsrail'in İran'ın batısındaki insansız hava aracı üssüne düzenlediği saldırının ardından Türkiye'de İsrailli turistleri öldürmeye çalışan ve başarısız olan isimsiz üst düzey bir İranlı askeri komutanı da öldürdüğünü kabul ettiğini bildirdi.
olarak nitelendirdi.

İsrail Yayın Kurumu'nun siyasi muhabiri Michael Shmesh, Bennett'in İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey bir üyesinin öldürülmesinden sonraki görev günlerinde İran'ı bombalamaktan bahsettiğini, İsrail'in operasyon hakkında sessiz kaldığını ve sorumluluk üstlenmediğini söyledi.
Michael ShmeshEski başbakanın eylemlerini "Onay olmadan hassas bir sırrı ifşa etmek" olarak nitelendirdi.
İsrail medyası, bu yılın yirmi dokuzuncu Ocak'ında, "Mossad'ın İran'ın İsfahan kentinde yürüyüşler için bir depoya yapılan saldırının arkasında durabileceğini" açıklamıştı.

Temmuz 2020'de İran'ın Natanz nükleer tesisine, Nisan 2021'de Natanz'daki bir nükleer tesise ve Haziran 2021'de Karaj'daki başka bir nükleer tesise yönelik benzer saldırılar olmuştu
TERCÜME TEVHİDHABER