İsrail Ensarullah'a Karşı Lobi Çalışması Yapıyor

İsrail Ensarullah'a Karşı Lobi Çalışması Yapıyor

Kendi çıkarlarının güvenliğini arayan "İsrail", Biden'ın Ensar Allah'ı terör örgütü ilan etmesini yeniden gözden geçirmesini sağlamaya çalışıyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Konuyla ilgili iki kaynağa göre, BAE'nin talebi üzerine "İsrail, Yemen'in popüler ordu güçleri olan Ensarullah'ı terör örgütü olarak ilan emesi için için Biden yönetimine baskı yapıyor.

Bir dizi operasyona ek olarak Ensarullah'ın BAE'nin katliamlarına misilleme yapmasının ardından giderek gerginleşen durumla birlikte BAE ve müttefikleri, Yemen'in misillemesini caydırmanın yollarını ararken, Ensarullah'ın terör örgütü olarak ilan edile bilmesi için lobi faliyeti yürütüyor.

İsrail medyası daha önce Ensarullah'ın operasyonel yeteneklerini tartıştı. Haaretz , Yemen'in bazı füze ve insansız hava araçlarının 2000 km'nin üzerinde olmasına rağmen "Eilat" a ulaşabilecek bir saldırı menziline sahip olduğunu yazdı.

Gazete, Yemen silahlı kuvvetlerinin bir sonraki hedefinin "İsrail" olduğu yönündeki tehditlerini araştırdı ve bunun yakın zamanda gerçekleşmesinin pek olası olmadığını, ancak güvenlik teşkilatının hala olasılığı göz önünde bulundurduğunu belirtti .

Kaynak:Haber Kaynağı