İsrail: el Kaide Esed'den İyi, Hizbullah İse En Kötüsü

İsrail: el Kaide Esed'den İyi, Hizbullah İse En Kötüsü

Siyonist Rejim: El Kaide bizim için Esad’dan İyi, Hizbullah ise en kötüsü...

Siyonist rejim sabık güvenlik danışmanı Yaakov Amidror Perşembe günü yaptığı açıklamada “Bazı Rus savaş sistemlerinin Lübnan'a doğru yola çıktıklarını fakat bu ülkeye varamadıklarını” iddia etti.

 

Amidror “Ve bu bir tesadüf eseri gerçekleşmedi. Bizim politikamız bu. Ruslar bizimle aynı fikirde değil fakat en azından bu politikamızın tüm ayrıntılarını biliyorlar” diye devam etti.

 

Çarşamba günü yayınlanan bu röportajında Amidror “Ruslarla yaptığımız bu diyalogda onlara gerçeği söylememiz bence önemli. Onlar İsrail'in en tehlikeli düşmanlarından birine, yani Hizbullah'a İsrail'in kendisini savunma yeteneğini tehlikeye atacak kapasiteyle donatıyorlar ve bizler bunun gerçekleşmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

Amidror ayrıca El Kaide'nin kontrol ettiği bir Suriye'nin İsrail için, İran ve Hizbullah tarafından desteklenen Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad tarafından yönetilmesinden daha iyi olduğuna inandığını kaydetti ve ekledi:

 

“Biz Esad rejimi ile işbirliği yapmıyoruz. Günün sonunda bir taraftan İran, Hizbullah ve Esad'dan oluşan bir kombinasyonla karşı karşıyasınız. Diğer tarafta da El Kaide benzeri örgütler var. İsrail açısından iki tarafın da çok kötü olduğu kanısındayım. Fakat kendinize çok ilginç bir soru sormak durumunda kalıyorsunuz: ikisi arasında seçim yapsan hangisi daha kötü olur? Bu çok ilginç bir soru ve İsrail'de pek çok kişinin bu konuda farklı fikir beyan ettiğini işitmektesiniz.”

 

“Benim tamamen kişisel olan fikrim ise, İran gibi çok güçlü dev bir devlet tarafından desteklenen Hizbullah'ın, ne kadar aşırılıkçı olurlarsa olsunlar herhangi bir devletin desteğinden yoksun olan El Kaide'den daha tehlikeli olduğudur.”

 

 

medyasafak.com