İsrail Askerleri Siyonist Rehineleri Öldürdü!  İşgalciler Sokaklara Döküldü!

İsrail Askerleri Siyonist Rehineleri Öldürdü! İşgalciler Sokaklara Döküldü!

İsrail askerlerin 3 rehineyi öldürmesi sonrası İşgalciler sokaklara döküldü

IDF, İsrailli rehinelerin ölümüyle ilgili dün yaptığı açıklamada “Şucaiyye’deki çatışma sırasında IDF, 3 İsrailli rehineyi yanlışlıkla tehdit olarak tanımladı, sonuç olarak ateş açtı ve rehineler öldürüldü” dedi. Ölen 3 kişinin Hamas tarafından 7 Ekim’de kaçırıldığı belirtilen açıklamada ayrıca “IDF olayı derhal incelemeye başlamıştır. IDF, buranın son birkaç gündür devam eden çatışmaların yaşandığı aktif bir savaş bölgesi olduğunu vurgulamaktadır” denildi.

Olaya ilişkin yapılan soruşturmada ortaya çıkan detaylar İsrail halkının kanını dolduracak nitelikte. Alınan bilgilere göre İsrailli bir asker 7 Ekim'de Hamas'ın kaçırdığı rehinler İsrail güçlerine teslim edildiğinde gömleksiz oldukları ve ellerinde beyaz bayrak bulunduğunu söyledi.

Kendilerine yönelik ateş açan İsrail askerlerinin saldırısından iki rehine kaçmayı başardı. Bir rehine ise yakındaki binaya saklandı ve askerlerden İbranice yardım istedi ancak saklandığı bina içerisinde askerler tarafından öldürüldü.

Askerlerin kendi vatandaşlarını öldürmesi ise İsrail'de yapılan protestoların şiddetini artırdı.IDF'nin öldürdüğü İsrailli rehinelere ilişkin gelen ayrıntılar İsrail'i ayağa kaldırdı