İsrail Askerleri Rehinelerin Yardım Çığlıklarını Görmezden Gelmiş!

İsrail Askerleri Rehinelerin Yardım Çığlıklarını Görmezden Gelmiş!

İsrail askerleri rehine cinayetlerinden önce 'yardım' çağrılarını görmezden geldi

Perşembe günü yayınlanan bir askeri soruşturmaya göre, İsrail askerleri Gazze'deki üç rehineyi yanlışlıkla öldürmeden sadece birkaç gün önce bir binaya saldırırken "yardım" çığlıklarını görmezden geldi .

Soruşturma, askerlerin ayrıca 10 Aralık'ta İbranice "rehineler" bağırışlarını duyduğunu ancak bunu Hamas militanlarının kendilerini Gazze Şehri'nin Shujaiya semtindeki binaya çekmeye yönelik "terörist aldatma girişimi" olarak yorumladıklarını söyledi.

Binanın patlayıcılarla donatıldığına inanan askerlerin binadan çıkıp kaçmaya çalışan beş Hamas militanını öldürdüğü belirtildi.

Soruşturma, rehinelerin daha sonra muhtemelen binadan kaçtığını ve 15 Aralık'ta İsrail askerlerinin yanlışlıkla onları tehdit olarak tanımladıktan sonra onları vurduğunu söyledi.

İki tanesi anında öldürüldü. Soruşturma, üçüncü rehinenin kaçtığını ve askerlere onu teşhis etmek için ateş açmaları emri verildiğini söyledi.

"Yardım edin!" çığlıklarını duymak ve "bana ateş ediyorlar" diyen İsrailli komutanlar, hayatta kalan rehineden askerlere doğru ilerlemesini istedi.

Ancak yakındaki bir tanktan gelen "gürültü" nedeniyle "emri duymayan" iki asker onu vurarak öldürdü.

Üç rehinenin hepsi gömleksizdi ve biri beyaz bayrak taşıyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı