İsrail 14 Günde 800 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İsrail 14 Günde 800 Filistinliyi Gözaltına Aldı

işgal güçlerinin bu ay içerisinde 80'i Gazze'den olmak üzere 800 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi

İsrail'in ekim ayının başından bu yana 800 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.
Filistin Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki, Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında İsrail işgal güçlerinin, 80'i Gazze'den olmak üzere 800 kişiyi gözaltına aldığını, bu kişiler 15'inin de yaralı olduğunu söyledi. 
Gözaltına alınanlardan en az 400'ünün çocuk yaşta olduğuna dikkati çenen Karaki, "Filistinlilere yönelik gözaltılar her geçen gün artıyor. İsrail toplu cezalandırma yöntemi uyguluyor" dedi.
Karaki, gözaltına alınanlara şiddet uygulandığını da vurgulayarak, yaralı 15 Filistinlinin hapiste olduğunu, bazılarının tutuklandıktan sonra İsrail askerlerinin ateş açması sonucu yaralandığını, bu durumun da tüm uluslararası anlaşmaları ihlal anlamı taşıdığını kaydetti. 
Yahudi yerleşimcilerin, geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 30'a yükselirken, olaylarda 6 da İsrailli öldü.