İspanyol Protestocular Gazze'deki Katliamlara Tepki Gösterdi (VİDEO)

İspanyol Protestocular Gazze'deki Katliamlara Tepki Gösterdi (VİDEO)

İspanya'da yüzlerce protestocu, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden ve on binlerce şehit ve yaralıya neden olan savaşını kınadı.

İspanya'da yüzlerce protestocu, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaklaşık yarım yıldır devam eden ve on binlerce şehit ve yaralıya neden olan savaşını kınadı.

EuroNews internet sitesinin haberine göre, geçtiğimiz Pazar günü İspanya'nın kuzeyindeki Bask bölgesinde yer alan San Sebastian sahilinde düzenlenen gösteride protestocular "ölüm protestosu" adı verilen bir hareketle yere yatarak Gazze'ye yönelik savaşı kınadı.

Bir grup sanatçının daveti üzerine Alderdi Eder'den Bene del Vento'ya yürüyen göstericiler, burada ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun "Guernica" tablosundan esinlenen büyük bir pankartın yanında yere yattı.

İspanyol haber sitelerine göre gösteriye sendika temsilcileri ve yaklaşık 300 sanatçı katıldı.

Picasso, Mayıs 1937'de İspanyol hükümetinin talebi üzerine, İspanya İç Savaşı sırasında yaklaşık 2.000 kişinin ölümüne neden olan Guernica kasabasının Almanlar tarafından bombalanması sonrasını tasvir eden tabloyu yapmıştı.

Genel olarak "Guernica" tablosu, acımasızlığı ifade eden figürlerin kullanımı yoluyla insan çatışmalarının dehşetini sembolize eder.