İsmail Heniyye'den Gündeme Dair Önemli Açıklamalar

İsmail Heniyye'den Gündeme Dair Önemli Açıklamalar

Haniyye: Batı Şeria'daki çatışma en şiddetli safhasında, Gazze sağlam bir direniş üssü ve İsrail hükümeti Filistin davası için büyük bir tehdit oluşturuyor

Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniyye, "Gazze, direniş, angajman kurallarını değiştirmek ve uzun vadeli direniş projesi için stratejik bir varlık olarak sağlam bir temel oluşturuyor" dedi.


Haniyye, Filistin Alimler Derneği Yönetim Kurulu ile dün Pazar günü "Google Meet" uygulaması aracılığıyla yaptığı toplantıda, Batı Şeria'nın içinde bulunduğu koşulların üstesinden geldiğini ve kendisine yönelik tüm zorlukların üstesinden geldiğini doğruladı. ve Batı Şeria'daki yeni değişim, direnişin ve gençliğinin yükselişi ve içinden geçtiği zor koşullardan sonra operasyonlar yeniden başladı dedi.


İsmail Haniyye Mevcut İsrail hükümetinin Filistin davası için büyük bir tehdit oluşturduğunu ve onların , Mescid-i Aksa'nın zamansal ve mekansal bölünmesini, yerleşim genişlemesini değiştirmeye yönelik planlarına iyi hazırlanmamız gerekir diyerek uyarıda bulundu.

Haniyye Batı Şeria'daki çatışmanın en şiddetli safhasında olduğunu ve savaşın tamamen dinler arası bir olduğunu sözlerine ekleyerek, mevcut İsrail hükümetinin herhangi bir direniş tezahürünün ortaya çıkmasını ve direnişin devam etmesini tüm imkanlarıyla engellemeye çalıştığına işaret etti.

Kaynak:TEVBHİDHABER.COM

Kaynak:Haber Kaynağı