İslami Cihad Yemen Direnişini Tebrik Etti

İslami Cihad Yemen Direnişini Tebrik Etti

Filistin Cihad Hareketi, yaptığı açıklama ile Yemen silahlı güçlerinin Kızıldeniz'deki İsrail gemisine el koymasından övgüyle bahsetti.

Şihab'da yer alan habere göre, İslami Cihad Hareketi, Yemen silahlı kuvvetlerinin Siyonistleri hedef alan cesur operasyonlar gerçekleştirerek Filistin direnişine verdiği desteğinden övgüyle bahsetti. Yemen silahlı kuvvetleri, en son Kızıldeniz'de Siyonist rejime ait kargo gemisine el koydu.

İslami Cihad Hareketi konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bu kahramanca eylem Yemen halkının ve liderlerinin Filistin halkını ve davasını desteklemeye ve Gazze kuşatması altındaki halka yönelik acımasız ve haksız saldırıyı durdurmak için direnişin yanında yer almaya olan inancını ifade ediyor. Yemenlilerin bu kahramanca ve cesur eylemi, doğru duruşun, düşmanın dikkate almadığı konuşma ve kınama açıklamalarıyla yetinememenin gerçek bir tercümesidir." ifadelerine yer verdi.

Yemen silahlı kuvvetleri daha önce de Kızıldeniz'de Siyonist rejimin gemilerine el konulmasının ayrıntıları ili ilgili yaptığı açıklamada, bu rejimin tüm gemilerinin ve Tel Aviv ile bağlantılı her geminin Yemen silahlı kuvvetlerinin meşru hedefleri olduğunu bildirmişti.

Ajanslar