İslami Cihad Yetkilisi  Batı Şeria'da Yaşanan Son Gelişmeler İle İlgili Konuştu

İslami Cihad Yetkilisi Batı Şeria'da Yaşanan Son Gelişmeler İle İlgili Konuştu

"İslami Cihat" hareketinin Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, "Cenin" savaşı sırasında arabuluculuk yapılmadığını, bunun yerine tarafları sorumluluklarının önüne koymak için temasların yapıldığını belirtiyor.

Al-Hindi, Al-Mayadeen'e "işgalin Cenin kampındaki operasyonu için ilan ettiği hedeflerin hiçbirine ulaşmadığını" söyledi.

"Kamptaki Cenin taburu ve direniş taburlarının iyi durumda olduğuna" dikkat çeken Bakan, "işgal ordusu, kamptaki askerleri arasında gerçek zayiat sayısını saklıyor" dedi.

Al-Hindi, "İsrail liderliğinin açıkça yalan söylediğine, çünkü kendi toplumu önünde hesap vereceğine" işaret ederek, "Bas Cenin" savaşından sonra direnişin kararlılığının Batı Şeria'da yayılacağı ve güçleneceği yorumunda bulundu.

"İsrail"in aynı noktaya döndüğüne işaret etti; (Before the Battle of Jenin), Jenin modeli ise genişleyecek.

Al-Hindi, "Filistin halkı haklarını almadan bölgede güvenlik ve istikrar kalmayacak" dedi. "Batı Şeria'da işgale karşı mücadele uzun, şiddetli ve kanlı olacak." dedi.

Al-Hindi, Herkes Cenin kampında yaşananlara dayanarak hesaplarını gözden geçirmelidir, çünkü Cenin bugün Batı Şeria'da bir örnek haline geldi ve onun modeliyle kapsamlı bir ayaklanmanın başlayacağını umuyoruz." dedi.

Kaynak: TERCÜME TEVHİDHABER