Cephede  Ölümcül Hata

Cephede Ölümcül Hata

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Al-Nakhala, İsrail işgal varlığı ve güvenlik servislerinin son çatışmada Gazze Şeridi'ndeki Kudüs Tugayları liderlerine nasıl ulaştığını açıkladı

Al-Nakhala, Beyrut'tan " Hayat Washington " web sitesine verdiği basın röportajında, İsrail işgalinin onlara ulaşmasının ve onları öldürmesinin ana nedeninin tugay liderlerinin iletişim araçlarını kullanmadaki ihmali olduğundan emin olduğunu söyledi.

Arada iletişim araçlarının kullanımında ihmal olduğu ve bunun için gerekli talimatlara uyulmadığı belirtilerek, direnişçilere iletişim araçlarını kullanmamaları çağrısında bulunuldu.

Bunu ölümcül bir zayıflık olarak değerlendirerek, "Şehit olanların hepsinin hücresel iletişim cihazlarına sahip olduğunu üzülerek söylüyorum" diye ekledi.

Suikaste uğrayan komutanların yardımcılarının net ve sıralı bir yapı içinde yerlerine alındığını, şehit olan her kişinin yerine bir yedek atandığına dikkat çeken Başkan, komutanların şehit olmasının askeri yapıda bir karışıklığa yol açmadığını belirtti.

İslami Cihad Genel Sekreteri, işgalcilerin yurt dışında benzer suikastlar gerçekleştirme tehditlerine ilişkin olarak, hareketinin işgal başkentine ve her yere yönelik her türlü suikast ve bombalamaya yanıt verme kabiliyetine sahip olduğunu belirterek, hareketinin elindeki imkanlarla gücünü hâlâ koruduğunu belirtti. .

İsrail'in Şeridi'ne girmesine izin verdiği tesislerin Gazze'yi susturmak için bir "rüşvet" olduğunu değerlendirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER