İslami Cihad: Savaşın Eşiğindeyiz

İslami Cihad: Savaşın Eşiğindeyiz

İslami Cihad hareketinin lideri: Büyük bir savaşın eşiğindeyiz

Filistin İslami Cihad hareketinin siyasi büro üyelerinden biri, Batı Şeria'da Siyonist rejim ile tansiyonun tırmanmaya devam ettiğini ve düşmanın Yahudileştirmede ısrar etmesi halinde direnişin büyük bir savaşa gireceğini açıkladı.

, Filistin İslami Cihad hareketinin siyasi ofisinin bir üyesi olan Halid el-Bataş, Al-Mayadeen haber sitesine verdiği bir röportajda şunları söyledi: "Bugün Cenin'de yaşananlar, direnişin tamamen hazır durumda olduğunu gösteriyor. ." İsrail, Azad'ın intikam savaşının sonuçlarını görmezden gelmeye çalışıyor; Ancak Azadların gücü, direnişin hazır olduğunu bir kez daha teyit etti.

Al Batash şunları söyledi: Lübnan'da 2006'da Wadi Al-Hajir savaşında yaşananlar bugün Saraya Al-Quds ile tekrarlandı. Direniş, Gazze'den Cenin'e, Güney Lübnan'a ve başka yerlere kadar her yerde halkını koruyor.

Batı Şeria'da İsrail ile tansiyonun tırmanması devam ediyor ve düşman Yahudileştirme tedbirlerinde ısrar ederse büyük bir savaşa gireceğiz. Tüm direniş grupları Yahudileştirme eylemleri gerçekleştirirlerse düşmana karşı omuz omuza dururlar.

Filistin İslami Cihad'ın bu kıdemli üyesi ayrıca şunları söyledi: Bugünün koşulları her zamankinden daha iyi ve tüm işaretler, gelecekteki savaşlarda bu eksenin rolünü oynamak için ittifak ve eksen mühendisliğinin önemini doğruluyor.

Tahran'da Hamas liderleriyle bir toplantı yaptık ve İran bu tür başka toplantılara tanık olabilir. İran gezimiz, İran'ın Kudüs'ün Yahudileştirilmesine ve Batı Şeria'nın emilmesine karşı olduğunu açıkça kanıtlıyor. Öte yandan İsrail'in İran'a saldırmayacağını biliyoruz ve saldırırsa yerleşimcilerinin hayatını mahvedeceğinin de tamamen farkındayız.

El-Bataş, İran ile Suudi Arabistan arasındaki önemli uzlaşmanın "Araplara şantaj yapma unsurunu zayıflattığını" da vurguladı.

Kaynak:TEVHİDHABER