İslami Cihad Lideri  Nasrallah İle Görüştü ! İşte Görüşmenin Ayrıntıları

İslami Cihad Lideri Nasrallah İle Görüştü ! İşte Görüşmenin Ayrıntıları

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nakhala ve yardımcısı Muhammed el-Hindi ile Filistin, Lübnan ve bölgedeki son gelişmeleri görüştü.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nakhala ve yardımcısı Muhammed el-Hindi'yi kabul etti.

Seyyid Nasrallah, Al-Nakhala ve Al-Hindi ile birlikte Filistin, Lübnan ve bölgedeki son gelişmeleri gözden geçirdi ve mevcut koşullarda direniş ekseninin önünde var olan olaylar, tehditler ve fırsatları değerlendirdi.

Geçen Mart ayında da Seyyid Nasrallah, el-Nakhala'yı kabul etti ve İsrail işgaline karşı direnişi güçlendirecek şekilde devam eden istişare ve koordinasyonu tartıştılar. İki taraf ayrıca bölgedeki durumu ve Filistin direnişinin karşı karşıya olduğu zorlukları ele aldı.

Seyyid Nasrallah, bir konuşmasında Filistin arenasının tanık olduğu şeyin "tarihi ve çok önemli bir olay olduğunu doğrulamış, "1948'de Batı Şeria'da ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşananların direniş projesinde büyük önem taşıdığını" vurgulamıştı.

El-Nakhala daha önce yaptığı bir konuşmada, "Kudüs, Havara ve 1948'de işgal edilen topraklarda direnişin yürüttüğü özel operasyonlar için çok sayıda grup oluşturulduğunu ve imkansızın da ötesine geçildiğini" duyurmuştu .

Geçtiğimiz Temmuz ayında Seyyid Nasrallah , 2006 Temmuz savaşının 17. yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada "Amerikan Büyük Ortadoğu projesinin Lübnan'da parçalandığını ve Filistin, Irak, Suriye ve İran'da bu parçalanmanın tamamlandığını" doğruladı. Ayrıca Nasrallah İsrail'in Cenin şehri ve kampına yönelik son saldırısından da bahsetti ve "İsraillilerin amacının caydırıcılığı yeniden sağlamak olduğunu, ancak tamamen zıt bir tabloya karşı karşıya kaldıklarını " vurguladı.

Hizbullah Genel Sekreteri, "Cenin saldırganlığının başarısızlığının kanıtının, Batı Şeria'daki Filistin direniş operasyonlarının devam etmesi olduğunu" değerlendirdi ve ekledi, "Batı Şeria'daki Filistinliler, İsrail varlığının ortadan kalkacağına inanıyor. bu da direnişin devamı için büyük umut veriyor."

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı