İslami Cihad Lideri Filistin Direnişinin Bir Sonraki Hedefini Açıkladı

İslami Cihad Lideri Filistin Direnişinin Bir Sonraki Hedefini Açıkladı

İslami Cihad Lideri : Amacımız Filistin'in Tamamında Muharebe Taburları Oluşturmak

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziad al-Nakhala verdiği röpörtajda şunları söyledi: Batı Şeria'da ve tüm Filistin şehirlerinde savaş taburları oluşturmak için çalışıyoruz.

Arapça yayın yapan Al-Wefaq gazetesine konuşan Nahle önemli mesajlar verdi.

El-Nakhala, "Filistin direnişinin bir aşamadan diğerine geçmesi ve bu deneyimleri biriktirmesinin nedeni, Filistin direnişinin İ İran slam Cumhuriyeti'ne açık olması ve Filistin'e teknik düzeyde ve askeri uzmanlık düzeyinde sağlanan işbirliği olduğunu belirtti.

Batı Şeria'nın bir arada yaşama ve sakinlik durumundan bugün gördüğümüz direniş durumuna geçmesi için büyük bir odaklanma oldu ve bu elbette İmam Hamaney'in direktifleriyle tamamen uyumluydu. dedi.

Al-Nakhala İran-Suudi Arabistan anlaşmasına ilişkin olarak şunları söyledi: Şüphesiz Tahran-Riyad anlaşması bölge üzerinde olumlu bir etki bıraktı, özellikle mezhepsel suçlamadan çıkar sağlayanları sınır dışı etti dedi.

Nahle Birincisi, bu iklimden aşırıcılar yararlanıyordu, aynı zamanda "İsrail" medyası ve söylemi de bu iklimden yararlanıyordu ve İran ile Suudi Arabistan arasındaki farkı mezhepsel bir anlaşmazlık olarak göstermeye çalışıyordu. bir çıkar anlaşmazlığı ve bir dış etki anlaşmazlığı ve İsrail medyası ile “İsrail” ve Amerikan siyasi nüfuzunun farklılıklar üzerinde büyük etkisi oldu; Tahran ile Riyad arasında anlaşmaya varılması, bu uzaklaşmadan etkilenen herkes için olumlu bir hava bıraktı dedi.

Kaynak:TEVHİDHABER