IŞİD'e Hava Operasyonu Dünya  Medyasında

IŞİD'e Hava Operasyonu Dünya Medyasında

Türkiye'nin Suriye'de IŞİD'e yönelik düzenlediği hava operasyonunu büyük medya kuruluşları da duyurdu

Dünya medyası, Türk jetlerinin Suriye'deki IŞİD mevzilerine yönelik hava operasyonunu “flaş gelişme” olarak duyurdu. İlk olarak AP ve Reuters'ın geçtiği haber, dünyadaki büyük medya kuruluşlarının tamamı tarafından da paylaşıldı.

AP

AP, TRT’ye dayandırdığı haberinde, “Türk savaş uçakları, Suriye’de IŞİD hedeflerini vurdu” ifadesini kullandı. Türk savaş uçaklarının Suriye hava sahasını ihlal etmediğinin belirtildiği haberde, operasyonun, IŞİD mensuplarının Suriye’den açtığı ateşle bir Türk askerini öldürmesinden bir gün sonra geldiği” vurgulandı. AP sonraki haberlerinde, Başbakanlık tarafından yapılan açıklamaya da yer verdi. Diyarbakır Hava Üssü'nden kalkan F-16'ların, Kilis'te sınır hatta boyunca IŞİD hedeflerini akıllı bombalarla vurduğu" aktarıldı.

REUTERS

Reuters ise bir Türk güvenlik yetkisine dayandırdığı haberi, “Türk savaş uçakları, Cuma günü erken saatlerde, sınırı geçmeden Suriye’deki dört IŞİD hedefini vurdu” ifadesiyle geçti. Reuters haberinde hava harekâtının bir askerin katledilmesinden bir gün sonra yapıldığını hatırlattı.

BBC

İngiliz yayın kuruluşu BBC, operasyonu Başbakanlık'ın açıklamasının ardından duyurdu. "Türkiye hükümeti, Suriye'deki IŞİD hedeflerini bombaladı" spotuyla geçtiği haberde BBC, dün bir askerin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısına ve pazartesi günü yaşanan Suruç katliamına vurgu yaptı.

GUARDIAN

Gazete IŞİD'in dün sınırdan gerçekleştirdiği ve ölüme sebep olan saldırının ardından hava operasyonuna geçtiğini duyurdu. Gazete TRT, NTV gibi televizyon kanallarına dayandırdığı haberde son saldırıların Türkiye'de IŞİD endişesini arttırdığını vurguladı.

TIMES

The Times gazetesi de, Türkiye jetlerinin Suriye’de IŞİD hedeflerine ilk kez sınır ötesi hava operasyonu yaptığını yazarak, üç adet F-16’nın Diyarbakır’dan havalanarak bir operasyon başlatıldığını, Havar sınırı yakınında üç menzilin hedef alındığını belirtti.

Gazete bunun IŞİD’e karşı yapılan en geniş operasyon olduğun ifade etti.

DAILY TELEGRAPH VE INDEPENDENT

Daily Telegraph gazetesi, Türkiye'nin ABD'ye İncirlik Üssü'nü IŞİD'e yönelik hava saldırılarında kullanma izni vermesini birinci sayfasından duyurdu. Gazete bu gelişme ile ilgili olarak, "Türkiye IŞİD'le savaşa katıldı" yorumunda bulundu.

Daily Telegraph, ABD'nin artık IŞİD’e Türkiye'den saldırabileceğini belirtiyor. Gazete saldırılarda hem jetlerin hem de insansız hava araçlarının kullanılabileceğini aktarıyor.

Independent gazetesi de Türkiye'nin bu kararını kısa bir haberle duyuruyor.